Persoonlijke verhalen

Vriendin 49: Maaike verloor tot twee keer toe haar partner

‘Ik ben weer gelukkig, maar het verdriet blijft’

Maaike (38) verloor op haar 19de haar verloofde en op haar 31ste haar man. Sinds zeven jaar voedt zij haar drie kinderen Kevin (13), Jordi (12) en Ilse (9) alleen op. “Statistisch gezien was de kans heel klein dat ik wéér een partner zou verliezen. En toch gebeurde het.’’

Maaike: “Mijn eerste liefde, Johan, overleed op z’n 26ste. We waren nog jong, maar maakten volop toekomstplannen. Na drie jaar verkering kwam de verloving en we waren druk bezig met een huisje.
Met Johan wilde ik oud worden en een gezin stichten. Ik was ervan overtuigd dat we een prachtige toekomst in het vooruitzicht hadden, tot die ene dag in oktober 1996 toen Johans broer aanbelde en vertelde dat hij heel slecht nieuws had. Johan zat voor zijn werk op een hoogwerker en was op een spoorwegovergang gegrepen door een intercitytrein. ‘Hij is overleden, net als zijn collega’, zei zijn broer tegen me. Ik raakte volledig in paniek en heb gegild: ‘Waarom? Waarom?’”

Nieuwe start
“Drie jaar na zijn overlijden besloot ik te verhuizen naar een andere plek. Ik wilde een nieuwe start maken. Ik vond een leuke baan in een verpleeghuis en ging wonen in een zusterflat. En daar gebeurde het: ik werd verliefd op een collega, Ronald. Ik had met die mogelijkheid geen rekening gehouden, ik had nog zo veel verdriet. Maar de vonk sloeg gewoon over. Ik vertelde Ronald niet meteen wat mij drie jaar daarvoor was overkomen. Ik was door het verlies van Johan het vertrouwen in relaties kwijtgeraakt.
Ik had ervaren hoe snel geluk uiteen kon spatten en wilde mij niet zomaar geven. Ik was zo bang dat het weer mis zou gaan. Toen ik Ronald na een tijdje toch over Johan vertelde, reageerde hij meelevend. In het begin van onze relatie had angst de overhand. Maar beetje bij beetje ging ik erin geloven dat het geluk mij weer toelachte. Daarbij: het zou mij toch niet nog eens overkomen?

Lees het hele verhaal in Vriendin 49.

Heb jij net als Maaike een of meerdere dierbaren verloren? Op het forum kan je je reactie kwijt. 

Reageer op dit artikel

Instagram