Persoonlijke verhalen

Vriendin 48: Kim hoorde dat ze kanker had vlak nadat ze haar grote liefde ontmoette

Het zal je maar gebeuren: heb je net de liefde van je leven ontmoet, krijg je te horen dat je ernstig ziek bent. Het overkwam Kim (32) . Ze kreeg vlak na haar eerste date met Dominique (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. “Heel wat mannen zouden hard weglopen als ze te horen kregen dat hun date ernstig ziek was, maar Dominique niet. Hij ging er vol voor.”

‘Onze tweede date was in het ziekenhuis’ 

Kim: “Twee jaar geleden ben ik gescheiden van de vader van mijn drie kinderen. We waren al een tijdje niet meer gelukkig samen en probeerden van alles om onze relatie te redden, maar het lukte niet. Samen met onze kinderen Jesse (10), Keylie (7) en Desley (5) ging ik ergens anders wonen. Het was een verdrietige periode. De kinderen en ik moesten wennen aan de nieuwe omgeving, maar met z’n vieren probeerden we er echt iets van te maken. Na een tijdje ging ik weer daten. Via Tinder leerde ik Dominique kennen en we hadden leuk contact. Ik vertelde hem over mijn leven, hij over het zijne. Beiden vroegen we ons af waar we zouden staan over tien jaar. Na drie weken appen vond ons eerste afspraakje plaats. Bij mij thuis. De kinderen waren dat weekend bij hun vader. Ik geloof niet zo in liefde op het eerste gezicht, maar toen ik Dominique zag, was ik meteen verkocht. Wat een leuke man! Hij bleek de rust zelve, zat vol grappige ingevingen en straalde niets anders dan zelfvertrouwen uit. Die avond kwam van het spel niets meer terecht. Wel kletsen aan één stuk door en bleken veel gemeen te hebben. Ik hoefde bij hem geen masker op te zetten en kon helemaal mezelf zijn. Het was alsof ik hem al veel langer kende. Zo vertrouwd. Die avond werd ik meteen verliefd op hem.” 

Heel slecht nieuws 
“Toen Dominique de volgende ochtend wegging, wenste hij me nog sterkte. Binnenkort zou ik namelijk een telefoontje van het ziekenhuis krijgen. Eerder had ik bij de huisarts een uitstrijkje van mijn baarmoeder laten maken en de uitslag was niet helemaal goed. Ik bleek onrustige cellen te hebben en werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar vertelde de gynaecoloog me dat deze uitslag best vaak bij vrouwen voorkwam en ik me niet direct zorgen hoefde te maken. Er werd een stukje weefsel weggehaald voor verder onderzoek en de uitslag zou me worden doorgebeld. Die maandagochtend werd ik inderdaad gebeld, maar niet met een geruststellende mededeling. Ik moest direct komen. Samen met een vriendin haastte ik me naar het ziekenhuis. Bij binnenkomst zei de arts meteen: ‘Fijn dat je iemand hebt meegenomen, want ik heb slecht nieuws. Je hebt kanker.’ Ze legde het zo pats-boem op tafel. Het eerste wat ik dacht, was: ik ga dood. Ik voelde paniek en angst. En toen flitste door mijn hoofd: hoe moet het dan met mijn kinderen? Zij leunen nu vooral op mij. Pas toen ik daarover nadacht, kwam de overlevingsdrive naar boven. Ik nam me voor: wat er ook gebeurt, ik ga knokken. Ik word beter. En passant vertelde de arts dat ze vrijdag de uitslag al had. Ze had besloten dat ze wilde wachten met bellen, omdat ik toch pas dinsdag terecht kon voor een vervolggesprek over verdere behandeling en anders had ik al zo in spanning gezeten. Als ze me die vrijdagmiddag wél had gebeld, was de date met Dominique nooit doorgaan. Daar was ik dan absoluut niet voor in de stemming geweest.” 

Vlinders in mijn buik 
“Dominique… Hoe moest het nu verder met hem? Moest ik hem vertellen wat er aan de hand was? Daarmee nam ik wel een risico. Het kon zomaar zijn dat de boodschap ‘Ik heb kanker’ hem zou afschrikken. Desalniettemin speelde ik open kaart. Ik appte hem wat er aan de hand was en ik kreeg meteen een berichtje terug. ‘Zal ik snel langskomen?’, vroeg hij. Hoe lief! Toen ik Dominique vertelde over mijn vervolgafspraak besloot hij vrij te nemen van zijn werk om met me mee te kunnen naar het ziekenhuis. Dat was dus officieel onze tweede date. Voor mijn afspraak met de arts dronken we nog even koffie in het ziekenhuisrestaurant. Niet echt een plek voor een romantisch afspraakje, maar toch voelde ik vlinders in mijn buik zo zittend tegenover Dominique. Natuurlijk was er ook spanning. Er hing een grote, grijze wolk boven ons die alles kon verpesten. Maar de aanwezigheid van Dominique maakte veel goed. Door hem werd alles lichter. Heel bizar. Ik was me er nog meer van bewust wat het leven voor moois te bieden heeft.''

Lees verder in Vriendin 48 

Beleefde jij net als Kim ook onstuimige tijden toen je je geliefde net kende? Praat mee op het forum. 

Foto: Marjolein Volmer

Reageer op dit artikel

Lautje2702

:inlove:
Wat een mooi verhaal!

Beantwoorden

Instagram