Persoonlijke verhalen

Vriendin 47: Monique woog 160 kilo toen bij haar de knop om ging

‘Ik viel 106 kilo af op eigen kracht’

Na een moeilijke periode begon Monique (34) te eten uit troost. Ze werd voller en voller. Tot ze besloot in therapie te gaan en de kracht vond om af te vallen, in totaal 106 kilo. Drie jaar geleden ontmoette ze haar grote liefde met wie ze nu is getrouwd. Monique: “Het leven lacht me weer toe.”

Monique: “We zitten nog steeds op een roze wolk”, lacht Monique als ze de deur opent. Haar huiskamer staat vol met cadeautjes en felicitatiekaarten. Vorige week trouwde ze met Ramon. “Het was heel bijzonder om onze liefde te kunnen vieren met onze vrienden en familieleden.” Op tafel staat een laptop. De fotograaf heeft net een voorproefje van de bruids- reportage gestuurd. Op alle foto’s staan een stralende bruidegom en bruid in een beeldschone jurk, maatje 36/38. “Ik ging met mijn moeder en schoonmoeder mijn bruidsjurk uitzoeken en was meteen verkocht toen ik deze zag. Het was de jurk waarvan ik als klein meisje al droomde. En ook op latere leeftijd nog. Zelfs toen ik ouder werd en door traumatische ervaringen het vertrouwen in mannen zo was verloren, dat ik ervan overtuigd was dat ik altijd alleen zou blijven. Dat ik toch mijn grote liefde vond, voelt als een sprookje. Een sprookje waarvan het begin wel verdrietig en loodzwaar was.”

Monique laat een oude foto zien van zichzelf, eentje waarop ze ruim 160 kilo weegt. Het is moeilijk voor te stellen dat de vrouw aan tafel, die met 56 kilo tenger te noemen is, een aantal jaar geleden bijna drie maal zo veel woog. Monique kan het zelf ook moeilijk bevatten. Ze herkent zichzelf niet als ze naar de foto van vroeger kijkt. De afwezige blik in de ogen van de vrouw op de foto herkent ze wél. Het herinnert haar aan haar puberteit en aan haar jaren als jongvolwassene waarin ze seksueel, geestelijk en lichamelijk werd misbruikt.

Lees het hele verhaal in Vriendin 47 of praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Anoniem

Plaatsvervangend trots op ons Mootje!!(y)

Beantwoorden

Instagram