Persoonlijke verhalen

Vriendin 45: Yvonne verloor binnen een jaar haar dochter en haar man

“Ze zitten voor altijd in mijn hart”

Yvonne (51) overkwam het allerergste wat je kan gebeuren. Haar achttienjarige dochter Loraine overleed drieënhalf jaar geleden volkomen onverwacht. Nog geen jaar later stierf ook haar man Rob (50) plotseling. Ze bleef achter met haar zoon Maurice (26). “Hoewel ik mij vreselijk eenzaam voelde, besefte ik dat ik niet mocht instorten.”

“Loraine was net klaar met haar opleiding tot grondstewardess en ze vertelde dat ze een paar maanden naar het buitenland wilde. Best een stap, want als kind vond ze het al moeilijk om uit logeren te gaan. Ik kwam er niet helemaal achter waardoor ze nou zo van slag was, maar vermoedde dat ze bang was dat haar vriend het niet leuk zou vinden dat ze wegging.

Het was al laat en we spraken af dat we er de volgende dag verder over zouden praten. ‘Geen zorgen, mam’, zei ze nog voordat ik haar kamer uitstapte. Die woorden, de laatste die ze tegen me sprak, klinken nog zo vaak door mijn hoofd. Het is alsof ze me daarmee de kracht heeft gegeven om de moeilijke momenten te doorstaan.”

Lees het hele verhaal van Yvonne in Vriendin 45 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Waar put jij kracht uit om door te gaan na een ingrijpende gebeurtenis?

Uit mezelf

Uit mezelf en uit bemoedigende liederen van You tube daar kan ik de innerlijke rust vinden die af en toe zo nodig is om op de been te blijven.

Uit mezelf

en de liefde van mijn man!

Uit familie

Familie staat altijd voor je klaar, maar je moet het uiteindelijk toch wel zelf doen.

Instagram