Persoonlijke verhalen

Vriendin 45: Natali verliet Rusland voor de Brabantse Twan

Dolverliefd zijn ze: de Russische Natali (33) en Brabantse Twan (33). Maar politieke kwesties maken hun relatie soms ingewikkeld. “Toen de MH17 neerstortte, leek het wel of Twan antwoorden van mij wilde.”

Twan: “Natali en ik waren verliefd, we wilden bij elkaar zijn. Maar wat is het lastig om iets op te bouwen als je zo ver uit elkaar woont. Je moet niet alleen elkáár leren kennen, maar ook elkaars cultuur. En dat terwijl je de ander slechts eens in de twee, drie maanden ziet, en dan ook maar een paar dagen. Talloze keren hebben we gedacht: we stoppen ermee, dit is te lastig.”

Natali: “Gelukkig nam een van ons dan altijd weer de stap om opnieuw toenadering te zoeken en zijn we nog steeds samen.”

Twan: “We ontmoetten elkaar in november 2012, tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Ik zat in een verdrietige periode: relatie uit, huis kwijt, financieel gedoe. Ik wilde even bijkomen en vloog met een vriend naar de zon. ’s Avonds laat zag ik Natali in de lobby van het hotel zitten. Ik sprak haar aan en we zijn niet meer gestopt met praten.”

Natali: “Ons gesprek begon om een uur of één ’s nachts. Toen het hotelpersoneel de volgende ochtend het ontbijt klaarzette, zaten we daar nog. Nooit eerder was ik in een eerste contact met iemand zo eerlijk geweest. Ook ik was gekwetst in de liefde en was op vakantie gegaan om mijn hoofd leeg te maken. Ik wilde nadenken over mijn toenmalige relatie, waarvan ik wist dat het niet goed zat. Toen ik Twan ontmoette, was ik niet op zoek naar een partner. In alle openheid vertelden we elkaar ons verhaal. Geen maskers, heel puur.”

Twan: “De dagen daarna trokken we samen op, maar toch was ik sceptisch over een gezamelijke toekomst toen zij naar huis ging. We spraken af om contact te houden, maar ik hield mezelf voor dat het waarschijnlijk bij een vakantieliefde zou blijven.”

Natali: “Ook ik geloofde niet dat het stand zou houden tussen Twan en mij. Ik dacht: ik zie wel. Maar we konden elkaar toch niet vergeten. Al snel kwam Twan naar Moskou om me op te zoeken en met Oud en Nieuw besloten we er echt samen voor te gaan.”

Vooroordelen
Twan: “Toen Natali en ik net samen waren, kreeg ik van sommige collega’s en kennissen de meest nare opmerkingen over onze relatie. Het leek wel of niemand er vertrouwen in had. Ze zou een golddigger zijn en uit zijn op een beter leven in Nederland. Mensen beweerden dat ik haar van een site geplukt had, op zoek naar iemand voor het huishouden en seks. Anderen voorspelden dat Natali vast vreemd zou gaan, want ik kon het door de afstand tussen ons toch niet controleren. Dat vond ik vervelend. Als je verliefd bent en allebei in een ander land woont, is dat al moeilijk genoeg. Op een dag dacht ik: nu is het genoeg. Ik vertrouw Natali. Iedereen denkt er maar lekker van wat ’ie wil, maar ik hoef het niet meer te horen. Ik weet zelf hoe het zit.”

Natali: “Mensen in mijn omgeving waren ook sceptisch, maar ik zei gewoon: ‘Stop maar met praten, bemoei je met je eigen zaken.’ Om zo’n relatie vol te houden, moet je de buitenwereld wel negeren. Omdat onze relatie zo ingewikkeld was, twijfelde ik regelmatig. Mijn hart zei dat ik met Twan verder wilde, maar mijn hoofd zei vaak: dit is te moeilijk.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 45 of praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Instagram