Placeholder

Vriendin 45: Juliette viel heel veel af, maar haar vriendin kon dat niet uitstaan

‘Ik verloor 30 kilo én mijn beste vriendin’

‘Ik verloor 30 kilo én mijn beste vriendin’

Juliette (36) en Mary (36) zijn hun hele leven dikke vriendinnen geweest. Ook letterlijk, omdat ze allebei heel stevig waren. Maar dat was niet erg: ze hadden elkaar. Totdat Juliette 30 kilo afviel. “Opeens had Mary geen tijd meer om af te spreken.”

Juliette: “3 weken geleden heb ik het nog een keer geprobeerd. Mary was jarig en hoewel ze me niet had uitgenodigd, kon ik het me niet voorstellen dat ik niet welkom zou zijn. Ik hóórde daar gewoon, op die dag, zoals dat al 30 jaar het geval was. We hebben nog foto’s van de eerste keer dat ik erbij was, op de kleuterschool, toen zij 6 werd. Ik zat naast haar, als 5-jarige met een bolle, vrolijke snoet en een feestmuts op. Sindsdien heb ik geen verjaardag van haar gemist, ik heb er zelfs weleens een vakantie voor verschoven.

Nerveus stond ik ditmaal voor haar deur. Ik had een bos met 36 rozen gekocht. En ik droeg een hoedje. Ik hoopte dat ook zij zich die eerste foto van ons samen zou herinneren, en dat al het ongemak dat er het afgelopen jaar tussen ons was, als vanzelf zou verdwijnen. Even zag ik inderdaad haar ogen oplichten. Maar zodra ze de bloemen had aangenomen en naar mijn outfit keek, zag ik haar gezicht betrekken. De skinny jeans die ik droeg, stoorde haar volgens mij enorm. Ze heeft me gedoogd die avond, dat is het enige juiste woord.”

Lees het hele verhaal van Juliette in Vriendin 45 en praat mee op ons forum.