Persoonlijke verhalen

Vriendin 44: Sonja’s vriend heeft een alcoholprobleem

“Onze relatie gaat stuk door de drank”

Sonja (44) woont samen met Johan (45). Sinds een paar jaar heeft Johan een alcoholprobleem. “Op feestjes gaat hij aan het eind van de avond vaak zomaar op mensen schelden. Ook mij maakt hij vaak uit voor alles wat lelijk is. Onhandelbaar is hij dan.”

“De schaamte, dát vind ik nog het allerergst aan Johans alcoholprobleem. Niet zozeer dat hij doordeweeks al zes halve liters bruin bier op een avond wegklokt en dat in het weekend de spreekwoordelijke vijf bij hem al ’s morgens in de klok zit. Nee, het ellendigst is de schaamte die ik voel als andere mensen naar hem kijken wanneer hij met een slok te veel op wankelend het terras af loopt. Of als hij tijdens een barbecue of op een verjaardag na een paar uurtjes pimpelen luidruchtig wordt en zomaar uit het niets mensen gaat beledigen. Zoals laatst bij vrienden van ons, toen Johan veel te hard en tegen niemand in het bijzonder riep dat hij echt geen ‘vieze nicht’ was, alleen maar omdat hij met zijn rug naar zijn buurman stond gedraaid. Ik kon wel door de grond zakken.”

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 44 en praat mee op het forum.
 

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Heeft jouw partner ook een alcoholprobleem?

Ja

Hij probeert nu wel te minderen maar doet dat alleen voor mij en niet voor hem zelf…:(

Anders, namelijk...

ik ben opgevoed door verslaafde ouders het heeft mij voor mijn leven getekend nu al bijna 43 jaar ik raad sonja aan haar relatie te verbreken voor ze haar leven nog langer laat verknallen ! ! !

Anders, namelijk...

mijn ex heeft een alcoholprobleem en 3 persoonlijkheidsstoornissen maar gelukkig ben ik van hem verlost

Instagram