Placeholder

Vriendin 42: Marianne en Henk halen hun adoptiedochter Noor van Schiphol

“Ik doe geen oog dicht: onze dochter is onderweg!”

“Ik doe geen oog dicht: onze dochter is onderweg!”

Marianne (34) en Henk (37) weten na drie jaar wachten dat Noor (6 maanden) uit Taiwan hun tweede adoptiekind wordt. Maar het moment waarop ze haar écht in de armen mogen sluiten, blijft onbekend tot ongeveer een week voor haar komst. Vriendin gaat mee in de periode van verlangen tot hét moment: de aankomst van Noor op Schiphol.

“Op het moment dat ik de foto van Noor zag, sloot ik haar meteen in mijn hart.” Marianne straalt. “Ik houd al van haar en voel me verantwoordelijk, ook al is ze nog in Taiwan.” Marianne (34) en haar man Henk (37) weten sinds eind maart dat één van de baby’s uit het kindertehuis in Taipei hun dochter zal worden: Noor. De letterslinger met ‘Welkom Noor’ is bijna af en de Taiwanese vlag ligt klaar om uit te hangen.

Toch kan het nog weken duren voor ze in Nederland is, doordat de standaard juridische procedure twintig tot dertig weken duurt. “Daarvan zijn er nu vijftien voorbij. Vrienden van ons mochten hun Taiwanese dochter een paar weken geleden al ophalen, zestien weken nadat de procedure begon. Ik moet er natuurlijk niet op rekenen, maar het zou zo leuk zijn als Noor óók zo snel komt.”

Lees het hele verhaal van Marianne en Henk in Vriendin 42 en praat mee op het forum.