Persoonlijke verhalen

Vriendin 41: Quintine kreeg negen keer een miskraam

“Na de vierde miskraam dacht ik nog: dit kan niet erger”

Quintine (39) wilde graag voor haar dertigste moeder worden, maar ze kreeg keer op keer een miskraam. Na vijf jaar en negen miskramen gaf ze een andere draai aan haar leven.

“Donderdagavond werd ik wakker met vreselijke buikpijn. Ik ging naar het toilet en verloor zo veel bloed. Na een paar uur vond Paul mij, ik zat nog steeds op het toilet. Hij raakte in paniek van het vele bloed. Ik zei nog dat het erbij hoorde, maar viel meteen flauw toen ik van de wc afkwam. Ik kwam gelukkig meteen ook weer bij. Paul belde met de huisartsenpost en ik mocht komen, en daar stuurden ze me door naar het naastgelegen ziekenhuis. In het ziekenhuis haalden ze met een tang het vruchtje eruit, we konden er even naar kijken door het glas van een potje waar het in werd gedaan, en toen was het weg. Thuis kwam het grote, lege besef. Ik zag steeds dat potje voor me, maar het was zo onwerkelijk. Paul en ik hadden er al zo naartoe geleefd in die elf weken dat ik zwanger was geweest. We waren iets verloren zonder dat we het ooit hadden gekend.”

Lees het hele verhaal van Quintine in Vriendin 41 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens een miskraam gehad?

Nee, gelukkig niet

Een lieve vriendin heeft net een miskraam gehad en ze is er helemaal kapot van. Ik kan me niet indenken hoe erg het voor jou is na 9 keer. Ik wens je veel sterkte en hoop dat het wel een keertje goed gaat.

Ja, helaas wel..

Alweer meerdere maanden geleden en helaas nog geen goed nieuws onder de horizon, maar 9 keer?! Ik kan het me gewoon niet voorstellen, zo ontzettend erg!!!

Ja, helaas wel..

ik heb 2 keer een miskraam gekregen , en dat was zowel geestelijk als lichamelijk loodzwaar ! je wilt zo graag een kindje en dan gebeurd er zoiets .. het is niet te beschrijven met sommige mensen konden we er goed over praten maar andere begrepen ons niet .. ach je was nog maar kort zwanger werd er dan gezegd ! vreselijk vond ik dat ! ik heb in die tijd een dagboek bijgehouden en dat hielp om het te verwerken ! .Beste quintine ik leef met je mee ! ik hoop dat ook voor jullie de zon zal gaan schijnen ! blijf geloven ! wij hebben na de miskramen 1,5 jaar onze kinderwens opzij gezet . en genoten van andere dingen .uiteindelijk is daarna onze kleine geboren . knap dat je je verhaal vertel !

Ja, helaas wel..

Helaas, ook ik heb dit 6 x meegemaakt.
Het sloopt je, lichamelijk en geestelijk.
Maar gelukkig werd bij mij een oorzaak gevonden …. de schildklier…… en na goede begeleiding van een internist en slikken van medicatie hierna toch nog 3 gezonde kinderen mogen krijgen.
Klinkt heel eenvoudig, maar was een ware lijdensweg.
Maar vooral proberen positief te blijven anders sloopt het je helemaal, misschien is het toch voor jullie weggelegd om een gezond kindje te krijgen.
Ik wens je daarom ook heel veel sterkte om dit verlies in je relatie te kunnen dragen en een plaats te geven in jullie leven.
En veel begrip van je naasten met wie je dit wilt delen dat zij jullie mogen helpen dit te verwerken.

Instagram