Persoonlijke verhalen

Vriendin 40: Juliette is joods en haar man Rabii is moslim

‘Echte liefde overwint alles’

Om in deze roerige tijden een verzoenend gebaar te maken, zetten de hoogzwangere joodse Juliette (33) en haar man, moslim Rabii (26), een liefdevolle foto van hen samen op Facebook. De foto ging de hele wereld over en riep veel reacties op. “Vreemd om te zien dat mensen onze liefde zo bijzonder vinden, terwijl het voor ons zo normaal is.”

Nog een maand en dan verwachten Juliette (33) en Rabii (26) hun dochter. In hun woning in een Amsterdamse buitenwijk nestelt Juliette zich moeizaam in een hoek van de enorme bank. Ze kijkt uit naar de bevalling. Allereerst om hun kindje te verwelkomen, maar ook om van die onhandige, dikke buik af te zijn. “Sorry, hoor”, zegt ze meerdere keren, als ze met veel moeite gaat verzitten en vervolgens even moet bijkomen van de lichamelijke inspanning. Rabii ondersteunt zijn vrouw zo veel mogelijk. Hij haalt koffie en thee en neemt het kopje van Juliette aan als zij weer even een andere positie moet innemen. “Het is ongelooflijk wat er allemaal is gebeurd nadat wij die foto op Facebook en Twitter hebben geplaatst”, zegt Juliette. “Het was 4 augustus, de oorlog in Israël woedde volop en was de hele dag in het nieuws. Ook hier in het Westen, via de social media, slingerden joden en moslims elkaar de vreselijkste dingen naar het hoofd. Daar werden Rabii en ik heel verdrietig van. Het liep soms heel erg uit de hand, zelfs in onze eigen omgeving.”

Lees het hele verhaal van Juliette en Rabii in Vriendin 40 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Ken jij mensen die ondanks een verschillend geloof bij elkaar zijn?

Ja, ikzelf en mijn partner

:inlove::o

Nee

Dat, anno 2014, geloof nog zoveel emoties doet oplaaien. Twee mensen houden van elkaar, dat is het allerbelangrijkste. Mensen die geloof boven alles zetten, moeten eens wat gaan doen met hun leven.

Ik wens Juliette en Rabii een schat van een baby, veel geluk!

Instagram