Persoonlijke verhalen

Vriendin 4: Kim en Wieke maken troostdoosjes voor kinderen

‘Bij elk doosje hoort ’n verhaal’

Kinderen horen geen groot verdriet te hebben, vinden Kim (28) en Wieke (38). Voor kinderen die dat wel hebben, maken Kim en Wieke houten kistjes met persoonlijke en vaak zelfgemaakte spulletjes. “De reacties die we krijgen, zijn soms heel ontroerend.”

Wieke: “Troostdoosjes zijn doosjes voor kinderen die troost nodig hebben, om wat voor reden dan ook. Bijvoorbeeld kinderen die ernstig of chronisch ziek zijn, die een dierbare hebben verloren, van wie de ouders zijn gescheiden. Of kinderen die niet lekker in hun vel zitten, bijvoorbeeld omdat ze gepest worden.

Kinderen horen niet zo veel verdriet te hebben. En erover praten vinden ze soms moeilijk, want niet ieder kind is in staat om gevoelens en gedachten te verwoorden. Maar dat betekent niet dat het ze niet bezighoudt. Met een troostdoosje kunnen ze hun gevoel en verdriet hopelijk toch een plekje geven.”

Lees het hele verhaal van Kim en Wieke in Vriendin 4 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Doe jij wel eens iets om iemand te troosten?

Ja, als ik merk dat iemand het nodig heeft

Ja zeker als ik merk dat iemand troost of bemoediging nodig heeft laat ik merken dat ik meeleef of meevoel met zo’n persoon en ook een spontane knuffel of een arm om de schouder vind ik dan heel normaal.

Instagram