Persoonlijke verhalen

Vriendin 4: Irma voedt haar zes zoons in haar eentje op

‘Ik ben nu wel een echte jongensmoeder geworden.’

Irma (46) heeft zes kinderen, van vijf tot twaalf jaar. Zes jongens, die ze alleen opvoedt. Druk? Welnee: genieten. “Als ze elkaar in de haren vliegen, laat ik ze uit. Dan gaan we naar het bos en daar gaan alle remmen los. Jongens hebben dat nodig.”

"Ik wilde niet altijd al per se een groot gezin. Het is gewoon zo gegaan. Na ieder kind wilde ik er graag nog een. Ik vond ze zo leuk! Al die verschillende karaktertjes… Ik was elke keer weer benieuwd tot wat voor type kind hij zou uitgroeien. Ook toen ik er ‘nog maar’ vijf had. Er hing een foto van ze aan de muur en als ik daarnaar keek, voelde ik heel sterk dat daar nog een kind op ontbrak. Dus kwam Beau, mijn jongste, als kers op de taart.

Misschien ben ik wel een oermoeder. Ik ben snel zwanger, beval heel makkelijk en heb alle kinderen zonder problemen borstvoeding gegeven. De eerste, Dave heeft even de weg vrij moeten maken met een zes uur durende bevalling, maar Steve werd in een uur en een kwartier geboren. Ik heb tijdens al mijn bevallingen heel sterk aan het kind in mijn buik gedacht. Ben met de flow meegegaan: ik wist dat mijn baby het bij elke wee moeilijk had en probeerde zo veel mogelijk mee te bewegen. Natuurlijk had ik het leuk gevonden als ik ook een dochter had gekregen. Na de komst van Dave en daarna Joey leek het me heel leuk als er nu een meisje zou komen. Maar ik weet heel goed dat er maar één ding echt belangrijk is en dat is dat je kind gezond is. Daarover kan ik uit ervaring spreken: ik heb twee miskramen gehad en er is een kind in mijn buik overleden."

Uit elkaar gegroeid
“In 2014 liep mijn relatie op de klippen, maar eigenlijk was het drie jaar daarvoor al niet meer hoe het zijn moest. Ik stond er naar mijn gevoel alleen voor, vooral emotioneel. Ik wil niet te veel kwijt over het hoe en waarom, maar we groeiden na de geboorte van Beau helemaal uit elkaar."

Lees haar hele verhaal in Vriendin 4.

Heb jij ook een groot gezin? Praat mee op ons forum. 

Reageer op dit artikel

dianabogerd@gmail.com

Ik neem miin petje voor haar af! (k)

Beantwoorden
Anoniem

😉 trots op jou Irma 🙂

Beantwoorden
**tineke**

Respect! Ik word zelf vaak helemaal gek van m’n zoontjes (2,3 en 4) en puberdochter(16). Maar super hoe Irma zo vol liefde en plezier met haar zoons omgaat.

Beantwoorden

Instagram