Persoonlijke verhalen

Vriendin 39: docente Trudy is trots op haar vmbo-leerlingen

Een zwak voor ‘lastige’ leerlingen

Een ‘zwart’ vmbo-college in Amsterdam. Gaan er al alarmbellen rinkelen? Niet voor Trudy (58), docente Nederlands. Zij herkent het negatieve beeld dat in de media wordt geschetst totaal niet. “Op het vmbo zitten juist kinderen met talent en doorzettingsvermogen.”

Trudy: “Het gebeurt vaak dat inmiddels volwassen oud-leerlingen me aanspreken in Amsterdam. Laatst kwam ik op een straathoek twee opgeschoten jongens tegen. De ene maakte een stoer gebaar naar mij en zei tegen zijn vriend: ‘Deze juf is echt gangsta.’ ‘Nou, ik herinner me dat je mij helemaal niet altijd zo aardig vond’, zei ik verbaasd. Waarop hij zei: ‘Ik merkte al snel dat ik met u geen grappen kan maken. Maar daardoor heb ik nu wel mijn diploma, juf!’

Lees het hele verhaal van Trudy in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij het werk van Trudy kunnen doen?

Nee, omdat...

Daar moet je sterk voor in je schoenen kunnen staan, denk ik. Maar ik heb zeker bewondering voor deze, maar ook andere beroepen!

Nee, omdat...

Het vak docent je moet liggen. Maar ik kom wel van het VMBO (heette toen VBO) en ik heb doorzettingsvermogen. We mogen blij zijn op kans op onderwijs. Ik ben goed terecht gekomen. Daar heb ik uiteraard goede hulp/ondersteuning bij gekregen. Maar ook zonder doorzettingsvermogen was dit niet gelukt. En dan maakt het niet uit van welke opleiding je komt.

Nee, omdat...

:$ik heb het geduld er niet voor maar super knap van haar een pluimpje verdient

Nee, omdat...

Ik heb er geen geduld voor maar voor haar super hoor

Instagram