Persoonlijke verhalen

Vriendin 37: Lea zorgde ervoor dat haar collega ontslag nam

“Mijn collega werd weggepest… door mij”

Elke werkdag weer ergerde Lea (27) zich aan haar collega Silvia (40). Op een dag besloot ze dat Silvia weg moest. “Als zij zou vertrekken, was er voor mij ruimte voor een vast contract.”

Lea: “Je kent ze wel: van die collega’s die je liever kwijt dan rijk bent. Silvia was ook zo iemand. Vanaf de eerste dag dat ik 3 jaar geleden bij een verzekeringsmaatschappij kwam werken, mocht ik haar al niet. Ze droeg van die lange, felgekleurde rokken, een beetje gipsy-achtig, en zag er daardoor uit alsof ze 20 was. In werkelijkheid was ze 40 en ze had geen man of kinderen. Ik kreeg de indruk dat Silvia ook weinig vrienden of kennissen had, want als ze over haar privéleven sprak, ging het bijna altijd over haar huisdieren. Ze had een hagedis, 2 fretten en een hond. Elke dag zette ze een zelfgemaakt soepje in de koelkast, want ze vond het eten in de kantine ongezond. Ze at ook altijd in haar eentje op de afdeling. Achteraf gezien is het belachelijk dat ik haar op haar uiterlijk en gewoontes beoordeelde, maar op dat moment kon ik alleen maar denken: wat ben jij een opmerkelijk type.”

Lees het verhaal van Lea in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Wordt er bij jou op het werk gepest?

Nee, niet dat ik weet

Ik neem aan dat Lea een volwassen vrouw is, maar wat een kinderlijk gedrag om iemand te beoordelen op uiterlijk. Ik hoop dat ze er een goed gevoel aan over gehouden heeft, om een ander weg te pesten.

SCHAAM JE HEEL, HEEL DIEP ! ! ! ! !

Nee, niet dat ik weet

(wm)

Ja, ik word gepest

En nog wel door mijn afdelingshoofd! Ze ontzegt me rechten en behandeld me anders dan de rest. Ze legt de lat voor mij véél te hoog ! En ze misgunde me een bedrijfsetentje met collega’s

Instagram