Persoonlijke verhalen

Vriendin 37: Ingrid en Xandra redden hun moeder uit een Turks ziekenhuis

‘Wij wilden dat onze moeder thuis, in Nederland, waardig kon sterven’

Tijdens haar vakantie in Turkije wordt Loekie (79) zo ziek dat ze moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Als de SOS-dienst weigert haar naar Nederland te laten vervoeren, regelen haar dochters Ingrid (56) en Xandra (52) zelf een ambulancevlucht. “We hebben nu in elk geval op een fijne manier afscheid kunnen nemen van onze moeder.”

Eind mei stapte Loekie (79) met haar oudste dochter Ingrid (56) het vliegtuig in om een weekje naar Turkije te gaan. Ingrid vertelt: “Mijn moeder was al jaren hart- en nierpatiënt, maar haar gezondheid kon haar niet tegenhouden. Ze was echt een levensgenieter. Ze heeft in haar leven een aantal tegenslagen gekend, zoals een hartinfarct en het verlies van haar man op jonge leeftijd, maar die kregen haar er niet onder.” Haar zus Xandra (52) valt haar bij: “Ze was een sterke en zelfstandige vrouw. Een paar keer per jaar ging ze naar Spanje, waar ze een vakantiehuisje had en veel mensen kende. Dat bleef ze doen toen ze 8 jaar geleden nierproblemen kreeg. Ze liet zich niet kisten en zei altijd: ‘Mijn lichaam takelt af, maar mijn geest kan nog jaren mee.’”

Lees het verhaal van Ingrid en Xandra in Vriendin 37 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Zou jij hetzelfde doen voor je moeder als Ingrid en Xandra?

Ja, absoluut!

Koste wat het koste…

Ja, absoluut!

als ik het geld ervoor had zou ik dat beslist gedaan hebben

Nee, daar heb ik het geld niet voor

Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.

Nee, daar heb ik het geld niet voor

Wat doet het pijn om dat te moeten zeggen. Ik zou het niet kunnen. Ik heb het geld niet, zelfs al zou ik het met familie proberen.

Instagram