Persoonlijke verhalen

Vriendin 36: Tweelingzussen Herma en Martha waren tegelijkertijd zwanger

‘Stiekem hoopten we dat we op dezelfde dag zouden bevallen.’

Heel hun leven waren ze onafscheidelijk en stiekem droomden tweelingzussen Herma en Martha (25) ervan om samen zwanger te worden. Maar dat dat ook echt zou gebeuren, had niemand ooit verwacht. “Toen Martha zei dat ze ook zwanger was, was ik zo blij dat ik in tranen uitbarstte.”

Tweelingzussen Herma en Martha hadden het er al eens over gehad: wat zou het leuk zijn om
ooit tegelijkertijd zwanger te zijn. Maar dat hun wens nog eens echt zou uitkomen, hadden ze nooit gedacht. Dat leek hen simpelweg té toevallig. In elk geval begonnen ze niet tegelijk aan kinderen. Herma werd al op haar 21ste moeder, terwijl Martha pas tweeënhalf jaar geleden beviel van zoon Niels.

De tweeling groeide op in een gezin met zeven kinderen. Herma en Martha zaten in dezelfde klas, gingen naar dezelfde clubjes en hadden dezelfde vriendinnen. Martha: “Eigenlijk waren we altijd bij elkaar. We speelden samen, en deelden onze geheimen. ’s Avonds kropen we bij elkaar in bed en hielden we lange vergaderingen, dan namen we de dag door. Schriftje en pen erbij… Maar we maakten ook samen ruzie.” Herma: “Ja, elkaar krabben en knijpen, dat konden we heel goed!”

Martha: “We waren samen één. Zo zag iedereen ons en zo voelden we het zelf ook. Een enkele keer baalden we ervan om een tweeling te zijn, maar meestal vonden we het juist fijn. Samen stonden we sterk – en dat was best handig, zeker omdat we vijf broers hebben! En hoe leuk is het niet om altijd je beste vriendinnetje bij je te hebben?” Herma: “Er is me weleens gevraagd hoe het voelt om een tweeling te zijn. Euhm… geen idee. Ik weet niet hoe het is om een eenling te zijn. Maar het lijkt me eerlijk gezegd best saai.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 36 of praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens zwanger geweest met iemand die je goed kent?

Ja, namelijk..

…mijn zus :/

Ja, namelijk..

Mijn schoonzus

Ja, namelijk..

🙁 ik was zwanger samen met mijn zus die een half jaar ouder is als.mijn kindje waren ook een half jaar jonger dan haar kindje.helaas op 2 juni 2009 werd mijn meisje ge boren levenloos

Ja, namelijk..

Met mijn zus! Haar dochtertje en mijn zoontje (ze zijn pasgeleden twee jaar geworden) schelen nog geen 48 uur! Beiden zijn ze via een keizersnee geboren en ze wogen zelfs allebei hetzelfde! 😀

Instagram