Vriendin 35: Lisanne raakte zwanger via de natuurlijke weg en via ivf... tegelijkertijd!

Vriendin 35: Lisanne raakte zwanger via de natuurlijke weg en via ivf… tegelijkertijd!

Twee keer in één maand zwanger: de wonderbaarlijke tweeling

Twee keer in één maand zwanger: de wonderbaarlijke tweeling

Eindelijk, na drieënhalf jaar raakt Lisanne (26) via ivf zwanger. De eerste echo is spannend. “Ik wilde dat hartje zien kloppen, de bevestiging krijgen dat alles goed zat.” En gelukkig, het hartje klopt. Maar dan ziet haar man ineens nóg een hartje kloppen…

Lisanne: “Brian wilde graag jong vader worden. We kenden elkaar anderhalf jaar toen ik stopte met de pil. Ik weet zelfs nog precies in welk weekend dat was, zo spannend vond ik het. Dat is nu drieënhalf jaar geleden. We stapten er open in, maar er gebeurde maar niets. Heel frustrerend. Mijn moeder was snel zwanger geworden van alle drie haar kinderen, en ook mijn schoonzus was snel zwanger. Ik had dus verwacht dat het binnen een half jaar gepiept zou zijn. Ik was heel erg bezig met zwanger worden. Ik rekende bijvoorbeeld telkens uit wanneer ik uitgerekend zou zijn als ik op dat moment zwanger zou zijn. En ik ging op internet zoeken hoe ik erachter kon komen wanneer mijn eisprong was, zodat ik kon berekenen wanneer we eigenlijk het beste seks konden hebben. Brian was er iets nuchterder onder. Dat zette onze relatie wel onder druk, want ik vond dat we het móesten doen in de gunstigste periode van de maand, en dat veroorzaakte spanningen.

Lees het hele interview met Lisanne in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij moeder van een tweeling?

 • nanny51
  nanny51
  nee, maar ik ben zelf de helft van een tweeling
  Beantwoorden
 • Lautje2702
  Lautje2702
  dat was in mijn zwangerschap wel de vraag of ik er niet 2 droeg. Maar gelukkig bleek op de echo het toch echt om 1 kindje te gaan!!! pffff dat was een hele opluchting.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen