Persoonlijke verhalen

Vriendin 35: Jolanda helpt met de zorg voor het zoontje van haar dochter

‘Mijn dochter kreeg een kindje met Down’

Jolanda (50) schrok even flink toen haar dochter Lisette (nu 25) ruim vijf jaar terug ongepland zwanger raakte. Na de bevalling was er helaas meer onverwacht nieuws. Jolanda: “Ik wist meteen dat er iets aan de hand was met mijn kleinzoon…”

Jolanda: “Lisette was negentien en woonde nog thuis, toen ze ineens op een ochtend een positieve zwangerschapstest onder mijn neus duwde. ‘Is die van jóu?’ vroeg ik slaperig."
Lisette: “Ik had pas drie maanden een vriend. En ik slikte de pil, maar vergat die soms. Ineens voelde ik me misselijk ’s ochtends. Ik besefte dat ik misschien zwanger was. Die bewuste ochtend moest ik om zeven uur werken, ik was caissière in een supermarkt. Mijn hart klopte in mijn keel toen ik daarvoor de test deed.”
Jolanda: “Ze moest maar gewoon naar haar werk gaan, zei ik tegen Lisette. We zouden er ’s middags wel over praten. Het kwam zo onverwacht, ik wist niets anders te zeggen.” Lisette: “Er spookte zó veel door mijn hoofd. Al na een uur werken, meldde ik me ziek en ging ik naar huis. Daar had ik gelukkig een fijn gesprek met mijn moeder. Ze zei dat ik heel goed moest nadenken of ik het kindje wilde houden, omdat het een keuze voor altijd zou zijn.”
Jolanda: “En dat ik achter haar zou staan, wat ze ook besloot.”

Lees het hele verhaal van Jolanda en Lisette in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Help jij met de zorg voor je kleinkind?

Ja, omdat...

Ik heb mijn kleindochters de ene week 4 dagen plus nachten en de andere week 5dagen waarvan 3 nachten (k)

Instagram