Persoonlijke verhalen

Vriendin 34: Brigitte raakte in coma na een maagbypass

“Ik moest opnieuw leren lopen, praten en eten”

Brigitte (41) hoopte door een maagoperatie van haar zware obesitas af te komen, maar de ingreep kostte haar bijna het leven. Brigitte: “Toen ik wakker werd, drong langzaam tot me door dat ik zes weken in coma had gelegen.”

 

"Om tien uur ’s avond werd ik geopereerd. Toen ik terugkwam op de slaapzaal, voelde ik mij goed en leek de ingreep geslaagd. Die nacht kreeg ik plots pijnlijke steken in mijn buik. Volgens de verpleging was het niets ernstigs, waren de steken gewoon ‘de nasleep van de operatie’. De volgende ochtend had ik nog steeds pijn, toch wilde ik naar huis om daar uit te rusten.

Op het moment dat ik weg wilde gaan, viel ik fl auw. Mijn zus stond voor mij toen ik bijkwam. Ik zag lijkbleek en zij vond het niet verstandig dat ik in die toestand naar huis ging. Ze wees naar een natte plek in mijn trui, ik had geen idee waardoor het kwam, maar zei dat het gemorst water was. Zolang ik maar weg kon gaan. Thuis werd ik niet goed, ik was kortademig en Jurgen belde voor de zekerheid de ambulance. Toen de ambulancebroeder arriveerde, viel ik weer flauw en raakte in shock."

Lees het hele verhaal van Brigitte in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens door een ambulance opgehaald?

Ja, helaas wel..

ja en dat was ook nog eens op tenerife tijdens een boottripje naar de dolfijnen, geen dolfijn gezien alleen de bodem van de boot. Maar gelukkig was er niets ernsitgs aan de handen kon ik snel na een dagje ziekenhuis weer naar het hotel.

Nee, gelukkig nog nooit

Met enige verbazing en kwaadheid heb ik het verhaal gelezen(6) Nu hoor ik jullie denken..kwaadheid?? Ja idd. ONGELOOFLIJK dat de obesitaskliniek heeft aangegeven dat een mogelijkheid op complicaties ligt op van 1 op 10.000!!!! Zelf op wikipedia staat dat het sterftecijfer 1 op de 350 is en de chirurg geeft neem ik aan ook info op complicaties en risico’s!!! Ongelooflijk dat men zo kan liegen om zo’n zware ingreep!!!! Moet ook eerlijk zeggen dat ik meer verhalen heb gehoord over operaties in Belgie die niet goed zijn gegaan! Mijn vriendin is er eerder dit jaar overleden, ook na complicaties. Zelf ben ik geopereerd in Veldhoven, ook een Gastric Bypass. (afgekort GBP) Derhalve vind ik het fijn te lezen dat Briggitte er nu goed bovenop komt en aan het herstellen is en dat ze zo ongelooflijk veel is afgevallen:D Ook ben ik van mening dat er veel betere info vooraf moet worden gegeven, wat mij betreft ZONDER obesitaskliniek, maar door mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben en geen mensen die geleerd hebben voor dietiste!

Nee, gelukkig nog nooit

Ik kan helaas het verhaal niet helemaal lezen, maar ben benieuwd waar de obesitaskliniek in gefaald heeft. En waar is het mis gegaan met de controle, zoals die vrouw zei ze hield haar mond terwijl ze zich slecht voelde. En waarin heeft het medische staf gefaald? en wat was haar gezondheid voor de operatie?? en wikipedia is niet het meest betrouwbare informatie bron. Je moet ook kijken per ziekenhuis waar je wordt geopereerd, en goed kijken waar de complicaties vandaan zijn gekomen, een fout van het ziekenhuis? slechte gezondheid patient? of heb je hele erge pech gehad? Het staat voorop dat het een zware operatie is, vind het ook jammer dat veel mensen er zo makkelijk over denken terwijl het niet zo is. Ik wordt vrijdag geopeerd aan een GBP en ik zou mij niet laten opereren als ik niet voldoende geinformeerd zou zijn, laten we vooropstellen dat elke operatie riskant is en elke operatie is spannend. Ben blij dat Brigitte het iig kan navertellen en ze er nu boven op is/komt.

Nee, gelukkig nog nooit

😉

Nee, gelukkig nog nooit

Jeetje dasd schrikken … ben 7 weken geleden geopereerd ook een gastric bypass. Ben blij dat ik dit verhaal toen nog niet kende weet niet of ik het dan nog zo snel had laten doen.

Instagram