Placeholder

Vriendin 33: Tatjana heeft lipoedeem

“Mensen denken dat ik de hele dag door taart eet”

“Mensen denken dat ik de hele dag door taart eet”

Tatjana (39) is getrouwd met Rob, moeder van Aiden (7) en Caitlin (2) en kampt al jaren met plaatselijke vetophopingen op haar benen. Daardoor heeft ze elke dag pijn en veel moeite met lopen. En ravotten met haar kinderen zit er bijna niet in…

“Mijn leven wordt enorm beperkt door mijn lipoedeem. Ik heb een verstoorde vochthuishouding en een verstoorde vetopslag en kamp daardoor met verschillende lichamelijke klachten. Het lukt me amper mijn dochtertje Caitlin van twee te dragen, terwijl zij zelf de trap nog niet op kan. Iedere ochtend moet ik de lift pakken om Aiden, mijn zoon van zeven, naar zijn klaslokaal te kunnen brengen.

Met een boswandeling doe je mij geen plezier, ik kan geen potje voetballen en moet ‘nee’ verkopen als de kinderen naar het park willen om daar met mij te ravotten. Ik mis zelfs de schooluitvoeringen van Aiden, omdat ouders geacht worden daar te staan en ik kan dat dus niet. Dat zijn de momenten waarop ik heel verdrietig ben en baal van mijn lijf.

Binnenkort gaan we een weekje naar Eurodisney met ons gezin. Ik weet nu al dat ik na één dag slenteren ruimschoots aan mijn taks zit en de bankjes moet opzoeken. Zit ik daar met mijn 39 jaar naast oudere dames die ook moeten uitrusten… Dan voel ik me zó in de steek gelaten door mijn lichaam.”

Lees het hele verhaal van Tatjana in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Heb jij regelmatig last van je lichaam?