Persoonlijke verhalen

Vriendin 33: ‘Deze vakantie zal ik nooit meer vergeten’

Die ene zomer staat in je geheugen gegrift. Vanwege die heerlijke vakantieliefde of een bijzondere gebeurtenis. Acht lezeressen vertellen deze week hun verhaal aan Vriendin.

Voor het eest met zijn allen
Annabel (36): “Twee gezinnen, drie pubers, twee kleintjes, tien dagen en twee stacaravans in de Belgische Ardennen. Voor mijn vriend Lars (40) en mij was de zomer vorig jaar de vuurproef van ons samengestelde gezin: voor het eerst gingen we met z’n allen op vakantie. 

'Lars en ik hadden alle tijd voor onszelf als de kleintjes sliepen' 

We hadden op dat moment een klein jaar een relatie en waren allebei gescheiden. Af en toe deden we wel wat dingetjes met alle kinderen samen, maar vooral zijn kinderen hadden er moeite mee dat papa zo snel weer een nieuwe vrouw had. Omdat we het niet te beladen wilden maken, boekten we twee stacaravans naast elkaar. Zo sliep ieder met zijn eigen kinderen in zijn eigen verblijf. Ik met mijn dochter en zoon van vijftien en dertien en mijn jongste zoon van vier, Lars met z’n dochters van veertien en vijf. Maar we waren nauwelijks op de camping of de pubers hadden anders besloten. Zij wilden met z’n drieën in de ene caravan slapen. Dat leek ze gezellig! Lars en ik keken elkaar verbaasd aan, maar ach, waarom niet? Het is een topvakantie geworden. De pubers hebben zich kostelijk vermaakt, voelden zich stoer door de vrijheid en Lars en ik hadden alle tijd voor onszelf als de kleintjes sliepen. We zijn we naar elkaar toegegroeid en het gaat nu beter dan ooit.”

Franse ontmaagding 
Liesbeth (30): “Hij was achttien, werkte als badmeester en heette Fréderic. Ik was zestien, smoorverliefd en zo groen als gras. Ik had ooit een vluchtig kusje op de wang gehad van een jongen tijdens de schooldisco, meer niet. Vriendinnen uit mijn klas die allemaal veel meer zoenervaring hadden, plaagden me ermee.

'Op de derde avond ging ik met hem mee naar zijn tent' 

En nu maakte deze Franse Fréderic al drie avonden werk van me. Hij lachte naar me, zei hoe ‘jolie’ hij me vond, bestelde pastis voor me en zong Franse liedjes. Op de derde avond ging ik met hem mee naar zijn tent. Naïef als ik was, geloofde ik echt dat we alleen zouden zoenen, maar daar in die tent verloor ik mijn maagdelijkheid. Fréderic was lief voor me, maar ik vond de seks zelf niet fijn. Daarvoor deed het te veel pijn. Toch voelde ik me geweldig toen ik na een week met mijn ouders terugkeerde naar huis. Ik had ‘het’ eerder gedaan dan al mijn ‘ervaren’ vriendinnetjes. Ik heb Fréderic nog een keer of drie een brief geschreven in mijn beste school-Frans en ik geloof dat hij ooit een keer een ansichtkaart terugstuurde. Het is al veertien jaar geleden, toch kijk ik nog steeds met veel plezier terug op die hete zomer!”

Lees de zes andere verhalen deze week in Vriendin 33

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram