Persoonlijke verhalen

Vriendin 33: De baby van Annelies had volgens de artsen geen levenskans

‘Mijn baby redde het, tegen alle verwachtingen in’

Volgens de artsen zou het kindje van Annelies (30) sterven in haar buik of maar heel kort na de bevalling leven, want er mankeerde veel aan het ongeboren jongetje. “Ik hield er rekening mee dat we hem konden verliezen, maar had sterk het gevoel dat het uiteindelijk goed zou komen.”

Annelies: “Als ik Christian samen met zijn broer Jurre lekker zie spelen, ben ik zó dankbaar dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd. Mijn moedergevoel heeft me altijd gezegd dat het een lange weg zou worden, maar dat het uiteindelijk goed zou komen. Als ik daar niet naar had geluisterd, was Christian nu niet bij ons geweest.

Toen ik anderhalf jaar na de geboorte van Jurre een zwangerschapstest deed die positief was, zei ik tegen mijn man Gerard: ‘Ik ben zwanger, maar het zit niet goed.’ Dat was puur een gevoel en we hebben het er verder niet meer over gehad, tot ik met twintig weken naar het ziekenhuis ging voor een echo. De echoscopist liep na een poosje weg om er twee artsen bij te halen. Toen wist ik: er is iets flink mis. En dat klopte. De bloeddoorstroming van onze baby was niet goed. De artsen zagen geen maag en geen nieren, bij de hersenen zat vocht en ons kind had een hartafwijking. Terwijl ze me dit alles vertelden, bleef ik kalm. Het was alsof het nieuws nog niet echt tot me doordrong.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en lees mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens het gevoel dat jouw dokter je niet begrijpt?

Ja, omdat..

Mijn huisarts nooit luisterde terwijl ik medicijnen kreeg voor mn darmen(nooit last van gehad)bleek ik een neuroom te hebben die direct verwijderd moest worden.Een gebroken voet die volgens diezelfde bitch van een huisarts niet gebroken was.Tjonge wat een briljante dokter vind ze zichzelf

Instagram