Persoonlijke verhalen

Vriendin 32: Sabrina viel 85 kilo af

“Ik ben in gewicht gehalveerd!”

Als puber woog Sabrina (32) al honderd kilo. Ze hield het nooit lang vol een dieet te
volgen. Pas toen haar moeder ernstig ziek werd, zag ze de noodzaak om iets aan haar
overgewicht te doen.

“Mijn zoon mocht niet ook nog mij verliezen.”

“Tot vier jaar geleden waren er maar weinig mensen die mijn naam kenden. Ik was altijd ‘die dikke vrouw’. Leuk was anders, maar ik wist niet beter. Vanaf mijn achtste heb ik overgewicht gehad. Mijn ouders runden in die tijd een café, en waren daar erg druk mee. Hoeveel frisdrank ik ook dronk, hoeveel tussendoortjes ik ook nam, niemand die mij op de vingers tikte. Het ging van kwaad tot erger, en in mijn puberteit woog ik al meer dan honderd kilo.”

“Begin werd er bij mijn moeder longkanker geconstateerd. Ze had nog maximaal twee jaar te leven. Vlak voordat de tweede chemosessie begon, zaten mijn moeder en ik aan de keukentafel. Met een ernstig gezicht begon ik: ‘Mam, jij bent ernstig ziek, en ik ben met mijn 158 kilo ook niet gezond. Als jij straks weg komt te vallen, moet ik wel voor Quincey kunnen blijven zorgen. Ik moet afvallen.”

Lees het hele verhaal van Sabrina in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Ben jij bezig met afvallen?

Ja, ik let wel op wat ik eet

Ik ben ook een van de gelukkige die veel is afgevallen door een Gastric Bypass.:D Ben nu in totaal 73 kg kwijt! Opletten met eten doe ik nog steeds, maar lijnen mag (gelukkig) niet meer

Ja, ik let wel op wat ik eet

ik heb afgelopen dinsdag 31-7 een Gastric Bypass gehad.
en zekers het is een zware operatie maar het is me nu na een week dik en dwars waard. hopelijk kan ik over een jaar zeggen ik ben ….. afgevallen.
het is een mooi verhaal en ja de nazorg is veel beter volgens mij dan toen sabrina het is onder gegaan.

Instagram