Persoonlijke verhalen

Vriendin 32: Esther gunt andere vrouwen ook een kind

‘Waarom zou ik mijn eicellen níet doneren?’

Toen Esther (26) in een advertentie las dat er eiceldonoren werden gezocht, aarzelde ze niet. Ze meldde zich aan en heeft er inmiddels twee donatierondes opzitten. “Met je eigen lichaam ervoor zorgen dat andere vrouwen ook van een kind kunnen genieten? Die keuze had ik snel gemaakt.”

In de huiskamer zit Esthers dochter Lisa (7) lekker te spelen. Ze is net uit school en gaat op in het spelletje Angry Birds. Het was in dezelfde huiskamer dat Esther een jaar geleden de krant las. “Mijn oog viel op een advertentie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht waarin donoren werden gezocht voor de eicelbank. Die eicellen zouden worden gedoneerd aan vrouwen die zelf onvruchtbaar waren. De advertentie raakte me, omdat ik zo geniet van mijn dochter. Ik dacht: ik gun een ander wat ik zelf heb, dus waarom zou ik niet proberen te helpen het moederschap mogelijk te maken voor vrouwen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze een kind krijgen?

Lees het hele verhaal van Esther in Vriendin 32 en praat mee op het forum
 

Reageer op dit artikel

Zou jij je eicellen ook doneren?

Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.

Voor ik mijn kind kreeg (ze is 5) zou ik hier nee op geantwoord hebben. Ik wou zelf een kind dus die eicellen waren en bleven van mij!
Nu heb ik een kind en daar ben ik zo blij mee. Ik gun alle vrouwen zo’n kind. Maar inmiddels ben ik te oud dus het kan niet meer.

Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.

Jammer dat ik al te oud ben, tenminste 45 is te oud . Na je 36 e of dat moet inmiddels zijn veranderd?

Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.

Tot welke leeftijd kun je je eicellen doneren? Ik wil ze wel doneren maar volgens mij is 45 al te oud , jammer.

Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.

Als ik eicellen had dan wel maar ik ben helaas vervroegd ( met 26 jaar ) in de overgang…en wil graag zwanger worden. Ik ben heel blij als ik straks door de keuring heen ben en gebruik mag maken van iemand anders eicellen.;) Ik ben blij dat deze mogelijkheid bestaat!!!!! 😉

Nee, dat vind ik geen fijn idee

Nee, ik vind dat geen prettig idee.
Er zijn genoeg gezinnen waar kinderen het heel prettig hebben,
Maar er zijn ook gezinnen waar kinderen het niet prettig hebben en als dan zo’n kind uit mijn eicel zou zijn voort gekomen ?, ik moet er niet aan denken.

Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.

ik denk dan alleen wel dat het iemand uit mijn omgeving moet zijn. en eerlijk zijn tegen het kind. Een kind is wel erg gewenst als het via die weg toch mag komen…

Ja, als ik andere vrouwen ermee kan helpen.

Ik heb ja, alleen gaat dat voor mij nooit op, omdat ik zelf niet vruchtbaar ben en momenteel ‘zwanger’ (is nog pril; 3 weken) ben d.m.v. een eiceldonor….

Instagram