Persoonlijke verhalen

Vriendin 32: ‘Een tatoeage ordinair? Nee hoor!’

Dat tatoeages ordinair zijn, is een vooroordeel. Vaak hebben ze juist een bijzondere betekenis. Margot, Miriam, Marjan en Monica vertellen hun verhaal. “Ik heb mijn gevoel letterlijk een plek gegeven.”

Margot (30): “Een leven zonder mijn broer Bart kan ik me niet voorstellen. Wat hij voor me betekent, is niet in woorden uit te drukken. Op een dag schetste ik een vlindertje met een hartje erin. Als je de linkervleugel afdekt, verschijnt de letter B, die natuurlijk voor Bart staat. Met mijn tekening ging ik naar de tattooshop. Als ik Barts horloge niet draag, zie ik nu zijn vlindertje. Bart reageerde blij, verrast en trots op de tattoo. Onze ouders waren fel tegen tatoeages, mijn vader zei zelfs dat hij een tatoeage zou weghalen met een kaasschaaf. Ik stond dan ook versteld toen ze zeiden dat ze het prachtig vinden dat ik altijd een aandenken aan Bart bij me draag.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Hoe sta jij tegenover tatoeages?

Ik vind ze ordinair

Vreselijk ordinair. :stop:

Anders, namelijk...

Als ze klein zijn vindt ik het best mooi maar als je te veel van op je lijf laat zetten dan is het niet echt mooi meer .

Ik vind ze prachtig

Niet altijd, maar het kan een mooie versiering van het lichaam zijn. En ik vind het stoer om het aan te durven iets permanents te laten zetten. Echter, ordi kan ook, maar dat zit ‘em dab meestal niet in de tatoe…

Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit

Ik heb er zelf ook 3 stuks. 1 op mn schouder met wat as van mn vader. 1 op mn voet met de naam van mn man en mn zoontje en een boeddhateken op mn pols. Ik vind het mooi en speciaal.

Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit

(k)ik heb er twee en allebei hebben ze een betekenins

Anders, namelijk...

dat ze vaak een speciale betekenis hebben heeft denk ik niets te maken met ordinair. Ik hou er ook niet van, sorry. Bij jonge mensen vind ik het soms nog wel apart, maar vaak overdreven en veels te veel. Maar als je ouder wordt dan ziet het er afschuwelijk uit. Maar ieder zijn ding toch?

Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit

Mijn man staat helemaal vol
kei mooi

Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit

mijn zus heeft een tatoe op haar rug. Dat is een plaatje van haar overleden hond die haar uit de ellende heeft getrokken.

Ik vind ze mooi als er een betekenis achter zit

Ik ben absoluut geen ordinair type maar heb wel 2 tattoos met betekenis! Een herinnering aan mijn doodgeboren zoontje wat tegelijkertijd ook een verwerking en afsluiting is. Hij siert mijn onderarm en ik krijg er alleen maar leuke reacties op,zelfs van vreemde mensen als ik in de rij bij de kassa sta! Ben er trots op!

Instagram