Persoonlijke verhalen

Vriendin 32: Benny heeft met twee mannen een relatie

‘Je kunt gewoon van meer mensen tegelijk houden’

Benny (45), moeder van drie kinderen van 22, 21 en 19 jaar, heeft twee partners. Haar man Johnny (52) met wie ze al bijna 25 jaar samen is en Robert (57), haar vriend sinds ruim drie jaar. “Als tiener kon ik al niet kiezen tussen mijn vriendjes.”

Benny: “Ik ben al 23 jaar getrouwd met Johnny en heb daarnaast nog een liefdesrelatie met Robert. Johnny weet hiervan. Hij vindt het goed. Sterker nog: Robert komt bij ons thuis over de vloer en we doen geregeld leuke dingen met z’n drieën. Polyamorie noemen ze de relatievorm waarin wij zitten. Johnny is overigens monogaam en ook Robert heeft geen andere relatie. Het is geen vrije seks, zoals we dat kennen uit de jaren zestig. Beslist niet. Bij polyamorie gaat het om het aangaan van een liefdesverbinding met meer mensen tegelijk. In alle open- en eerlijkheid.”

Niet schuldig
“Mijn leven veranderde toen ik acht jaar geleden een artikel las over een vrouw die van twee mannen tegelijk hield en zich daar niet schuldig over voelde. Sterker nog: het had haar leven en haar relatie verrijkt. Polyamorie noemde ze deze liefdesfi losofi e. Ik dacht meteen: zo wil ik ook leven, zo ben ik ook. Ik herkende mezelf in haar. Voor het eerst dacht ik: ik ben niet gek, ik ben niet overspelig, ik ben niet slecht. En het ligt niet aan mijn huwelijk. Dat was nog het belangrijkste inzicht dat ik kreeg: je kunt gewoon van meer mensen tegelijk houden.

Lees het hele verhaal in Vriendin 32 en lees mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Kan jij je vinden in haar verhaal?

Ja, omdat..

ik ook wel eens van een andere man hou, maar mijn man nooit kwijt zou willen.

Ja, omdat..

Ik dacht dat het aan mijn “perverse” gedachten lag, ik zou het graag willen, maar mijn man kan al witheet worden als ik n keer vriendelijk lag maar een andere man:tired:

Ja, omdat..

Ik heb een vaste relatie van bijna 12 jaar met de vader van mijn kinderen woont samen met hem en sinds 3 jaar heb ook een soort van relatie met een andere man hij is vrijgezel en is mijn beste vriend we kunnen van alles praten met elkaar. Mijn man weet er niks van. Hij zou dat niet accepteren

Instagram