Persoonlijke verhalen

Vriendin 31: Cesarines vierde zwangerschap kwam totaal onverwacht

“Dean is geen ongelukje maar een verrassingskindje.”

Met drie kinderen vond Cesarine (34) haar gezin compleet. Toen kwam ze erachter dat ze al 21 weken in verwachting was van nóg een kindje… “Mijn eerste reactie was: wil ik dit wel?”

Omdat ons gezin met drie kinderen compleet was, zou Renzo zich laten sterilliseren. Tot die tijd deden we het met condooms. Op een avond waren ze op. Mijn man zei: ‘Hoe groot is de kans dat je nu zwanger wordt?’ Die kans leek ons niet al te groot, aangezien ik bij mijn drie zwangerschappen hulp had gehad van hormoontabletten. Dat was een misvatting: ik bleek juist supervruchtbaar te zijn.”

We maakten een afspraak met de verloskundige en konden snel door voor een echo. Op het scherm zag ik een compleet kindje. Een jongetje, met armen en benen. Zijn hartje klopte en hij bewoog. De echoscopiste zei dat het kindje al 21 weken oud was. Renzo en ik keken elkaar met grote ogen aan. We hoefden er niet over na te denken: dit kindje zou er komen.

Lees Cesarines verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Zou jij zo'n onverwachte zwangerschap afbreken?
 

Reageer op dit artikel

Zou jij zo’n onverwachte zwangerschap afbreken?

Nee, natuurlijk niet

dit kindje zal zeker welkom zijn!

Dat ligt eraan...

ik zou heel blij zijn maar bij mij andere zwangerschappen heb ik een vlokkentest laten doen en dat zou voor mij de doorslaggeven

Anders, namelijk

Onverwacht is niet ongewenst. Bij een ongewenste zwangerschap zou ik het afbreken. Omdat het op dat moment niet in mijn leven past. Bovendien zou het kindje dan niet de juiste opvoeding krijgen dan het verdient te krijgen. Ik vind dat je met volledig achter je zwangerschap moet staan. Bij twijfel niet aan beginnen, wees eerlijk!

Celine

Nee, natuurlijk niet

Een babytje is een geschenk van god zelf dus ik zou dat nooit doen. Het geluk dat een kindje kan geven is enorm. Onze kleinste zit nu ook op een hele leuke school dus life is good 🙂

Instagram