Persoonlijke verhalen

Vriendin 30: Geven maakt gelukkig, merkt Angelick in haar weggeefwinkel

“Zo kunnen kinderen hun verjaardag tóch vieren”

Angelick (32) runt sinds twee jaar weggeefwinkel Hiep Hiep Hoera: een hoek in haar huis vol speelgoed voor kinderen van ouders die geen geld hebben om verjaardagen te vieren. “Als je hele gezin moet eten van vijf euro per dag, kun je die paar euro voor een cadeautje echt niet missen.”

Iedere dinsdagochtend kunnen mensen die leven van een uitkering of die schulden hebben daarom langskomen in de weggeefwinkel van Angelick in Delft. Ze zijn doorverwezen door een hulpverlenende instantie, of ze laten een loonstrookje van hun uitkering of werk zien, zodat Angelick zeker weet dat de cadeautjes terechtkomen bij kinderen voor wie een verjaardagsfeestje niet vanzelfsprekend is.

“En dat zijn er veel: 330.000 Nederlandse kinderen leven in een gezin met een zeer laag inkomen. Daarom voel ik me na een drukke ochtend in mijn weggeefwinkel ook zo ontzettend blij. Dat betekent namelijk dat er weer een paar kinderen zijn die hun verjaardag tóch kunnen vieren."

Lees Angelicks verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

Moet jij wel eens iets laten, omdat je het geld niet kunt missen?

Reageer op dit artikel

Moet jij wel eens iets laten, omdat je het geld niet kunt missen?

Ja, soms wel

ik heb werk, maar dat is echt het minimumsalaris, dus daar kun je echt geen gekke dingen van doen. Goed opletten dus, aanbiedingen bekijken, en spulletjes of kleding in de kringloop kopen.

Instagram