Persoonlijke verhalen

Vriendin 3: Paulien was tienermoeder, maar had haar kinderen nooit willen missen

‘Mijn zwangerschap was mijn redding, anders was ik écht ontspoord.’

Dat Paulien (29) op haar zeventiende zwanger raakte, was niet gepland. Toch is ze blij met haar leven. “Ik heb geen seconde spijt van hoe het is gelopen en had mijn dochter en zoon nooit willen missen.”

Paulien: “Ik was een vrij opstandige puber, om het voorzichtig uit te drukken. Mijn opstandige gedrag begon rond mijn veertiende. Daarvoor was ik altijd een ontzettend lief kind geweest. Mijn ouders maakten zich veel zorgen. Ze kenden hun dochter nauwelijks nog terug en drongen niet meer tot me door. Ik had een aantal vrienden die een slechte invloed op me hadden, ze hielden zich bezig met criminele praktijken en trokken mij daarin mee. Ik heb het vmbo gelukkig wel fluitend doorlopen, maar tijdens mijn opleiding sociaal pedagogisch werk gooide ik er met de pet naar. Ik ging elk weekend uit en hing tot zes uur ’s morgens in de stad. Als ik niet mocht, ging ik toch. Mijn moeder heeft mij wat keren ’s nachts gebeld omdat ze me kwijt was. Ik nam dan gewoon niet op en negeerde haar erna.

Op m’n zeventiende kreeg mijn leven een andere wending. Ik kreeg verkering met de vier jaar oudere broer van een vriendin. Hij leek totaal niet op de jongens met wie ik daarvoor omging, hij was veel liever. Zo onzorgvuldig als ik met mijn hele leven omging, zo ging ik ook om met het slikken van de anticonceptiepil. Het was een enorme schok toen ik, drie maanden nadat we een relatie hadden gekregen, zwanger bleek. Ik was zo naïef… Na de positieve test stapten we in de auto. Een stukje rijden, om rustig te worden. Er gierden allemaal emoties door mijn lijf. Hoe moest het nu verder? Hoe zouden mijn ouders reageren? Ik was echt in paniek. Ook mijn vriend verkeerde in shock."

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 3.

Heb jij op jonge leeftijd ook iets ingrijpends meegemaakt? Vertel ons jouw verhaal op het forum. 

Reageer op dit artikel

Instagram