Persoonlijke verhalen

Vriendin 3: Gepeste The Voice-finaliste Emmaly groeit uit tot powerzangeres

‘Het pesten heeft mij er niet onder gekregen’

Emmaly Brown (20) bereikte de finale van The Voice Of Holland en heeft al duizenden fans. Nog niet zo lang geleden werd ze dagelijks gepest op school, muziek was haar redding. “Ik ben er trots op dat ik dit op eigen kracht heb gedaan.”

Met kordate passen stapt Emmaly Brown binnen. Korte, zwarte jurk, lange benen, hoge hakken, een zelfbewuste lach. Een vrouw van de wereld. Ze bereikte de finale van The Voice Of Holland en nam haar eigen debuutsingle Stay Or Go op, waarvoor ze samenwerkte met Anouk. Nu kan ze niet meer rustig over straat, zo veel fans heeft ze.
Het is moeilijk voor te stellen dat Emmaly Brown, die eigenlijk Emmaly de Bruijn heet, zich nog maar een paar jaar geleden vaak zo weerloos en terneergeslagen voelde. Vanuit haar meisjeskamer in Scheveningen staarde ze naar buiten en vroeg ze zich af wat ze had gedaan. Altijd bang voor wat ze nú weer zouden roepen, voor hun spottende blikken en harde venijn. Zowel op de basisschool als op de middelbare school werd Emmaly namelijk flink gepest.

Lees het hele verhaal van Emmaly in Vriendin 3 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Word/werd jij gepest?

Ja, vroeger op school

Maar ik ben er gelukkig overheen gekomen. Ik denk er nog nauwelijks aan en dat maakt dat ik sterker ben dan de pesters. Zij zullen het nooit van me winnen 😉

Nee

Gelukkig niet en heb zelf ook nooit iemand gepest. Lijkt me verschrikkelijk. Ik heb bewondering voor Emmaly zoals ze zich er doorheen heeft geslagen en gelijk heeft ze dat de oud klasgenoten die nu ineens aardig gaan doen dat ze die negeert! Klasse, topwijf(k)

Ja, vroeger op school

Gelukkig heb ik dat achter me gelaten.

Ja, vroeger op school

Het heeft Me sterker gemaakt! Dus hoe gek het ook klinkt soms ben ik blij v hoe alles gelopen is

Instagram