Persoonlijke verhalen

Vriendin 28: Sissy verloor twee kinderen aan dezelfde ziekte

Sissy (31) en haar man Hans (32) zijn heel gelukkig met hun gezonde dochter Kiki (4). Maar eigenlijk hebben ze drie kinderen. Milo en Isis hebben allebei hun eerste jaar niet overleefd. “Verdorie, denk ik vaak, er hadden er nog twee moeten rondlopen.”

Sissy: “Laatst bracht ik Kiki voor het eerst naar school. Toen dacht ik wel: daar had haar grote broer Milo al op moeten zitten. En haar jongere zusje Isis had nog thuis rond moeten kruipen. In plaats daarvan kwam ik die ochtend thuis in een leeg huis. Dat was een moment waarop het intense gemis weer even keihard binnenkomt. Milo en Isis zijn elke dag nog een beetje bij me. Iedere ochtend als ik wakker word, steek ik twee kaarsjes voor ze aan. Op 22 december 2006 werd Milo geboren. Meteen na de hectische bevalling ontstond er paniek. Hij huilde niet en haalde geen adem. Artsen bogen zich over hem heen. Tussen alle medische apparatuur door zag ik iemand met een vinger meetikken. Ik ben zelf kinderverpleegkundige, daardoor wist ik wat dat betekende: ze waren het hartritme aan het zoeken.”

Lees het hele verhaal van Sissy in Vriendin 28 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij een kind verloren?

Ja

Eind 2008 is mijn zoontje Bruno overleden. Ik heb het er nog elke dag moeilijk mee.

Nee

Ik heb met tranen in mijn ogen het verhaal van Sissy gelezen. Wat vreselijk! Ik moet er niet aan denken om mijn zoontje te moeten missen. En dan nog 2x !!! veel sterkte.

Nee

Nee.. Godzijdank niet maar het moet een inktzwarte ervaring zijn… toen ik het verhaal van Sissy las kreeg ik tranen in mijn ogen. Ik wens je het beste toe, meid!

Instagram