Persoonlijke verhalen

Vriendin 28: Ines kwam door Guasha-therapie van haar fibromyalgie af

‘Weg met die moeheid, ik barst weer van de energie!’

Ines (36) heeft al jaren last van fibromyalgie, een reumatische aandoening. De pijn verdwijnt als ze met Guasha-therapie begint. Ines: “Na een sessie tintelt mijn lijf van top tot teen. Een heerlijk gevoel.”

Ines: “Toen ik voor het eerst een Guasha-praktijk binnenstapte, had ik veel pijn in mijn gewrichten. Mijn lichaam was allesbehalve ontspannen. Al jaren had ik last van fibromyalgie, ook wel wekedelenreuma genoemd. In een tijdschrift zag ik een advertentie voor Guasha-therapie. Mijn fibromyalgieklachten zouden verdwijnen als ik deze therapie zou volgen, stond er. En omdat ik er genoeg van had om constant pijn te hebben en steeds maar op bed te liggen, wilde ik het proberen.”

Lees het hele verhaal van Ines in Vriendin 28 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij een vorm van reuma?

Tien83

Nee

Maar mijn zusje wel. Al die medicatie kan ook niet gezond zijn. De beste zijn veel te duur. En dan te bedenken als je elke dag pijn hebt. Zo’n therapie zou voor iedereen met bijvoorbeeld Reuma moeten kunnen. Vooral nu veel ‘chronisch zieken’ in de steek worden gelaten betreft ziekte kosten

riekie 80

Ja

Als die guasha geneest dan is een enorm deel van de bevolking incl. Artsen over de hele wereld onwetend…..

danielle.vissertijhuis

Ja

Ik heb ook fibromyalgie. Helaas werkt de guasha-therapie niet voor mij.:tired:

Feli

Ja

Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben snel van mijn pijn en vermoeidheid afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.

Feli

Ja

Heb ook bij deze praktijk (Qi van West) behandelingen gehad en ben van mijn pijn en vermoeidheid met Guasha afgekomen. Binnen 6 behandelingen ben ik van elke dag veel pijn en doodvermoeid zijn naar weer een ontspannen lijf teruggegaan. Heb ook mijn energie weer terurggekregen.

Brigotus

Ja

Ik heb ook al sinds 2007 last van fybromyalgie en algehele artrose. Heb inmiddels al vele vormen van therapie geprobeerd; multidisciplinair programma, hypno therapie, lichttherapie, acupunctuur, middelen voor aanmaak serotonine, glucosamine, B 12 injecties etc. Elke keer weer nieuwe dingen die zouden bijdragen het te verlichten. Dat door deze therapie de fybromyalgie compleet verdwijnt doet navraag anders uitwijzen. Fybromyalgie is nog niet te genezen. Degene die dat kan is morgen multi miljonair. Op geen enkele site is dat ook terug te vinden. Dat het stimuleren tot afvoer van afvallen een positieve bijdrage kan leveren aan vermindering van klachten geloof ik maar zeggen de kenners op het gebied van Oosterse geneeswijze: ook dat is voor iedereen verschillend.

mariel.toth.3

Ja

Ik heb ook al jaren fibromyalgie maar ik heb ook nog eens artrose in mijn polsen.

melissa.oudesteenhof

Ja

Ik heb het verhaal gelezen en het was zo herkenbaar. Ook ik kamp al een paar jaar met fibromyalgie. vele therapieën en behandelingen al geprobeerd maar niks leek echt te helpen. Hooguit iets verlichting. Via Twitter kwam ik in aanraking met de praktijk De Qi van West en ik was meteen enthousiast. Ik heb nu drie behandelingen gehad en ik merk nu al heel veel verschil. De pijn is minder, meer energie, ik kan meer doen dan dat ik eerder kon, gezonder gevoel. Het is niet zo dat het alleen door de therapie zelf een stuk beter gaat, maar ook door het voedingsgebruik (stuk tekst over fruit eten bij de maaltijd bijvoorbeeld. Niet doen!!). Het ontgiften (afvalstoffen kwijtraken) en de gezonde voeding maakt de Gouden Driehoek compleet. De therapeute begeleidt je hier heel goed in en kijkt niet alleen naar de pijngebieden, maar naar je hele lichaam. Ik heb nog wat behandelingen te gaan, maar ik heb er zeker alle vertrouwen in. Zeker een aanrader!!

fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7

Nee

Niet dat ik weet, ben alleen erg stijf als ik opsta maar dat komt door de scoliose in mijn rug en dat is ook niet fijn+3 versleten rugwervels en daar is jammer genoeg niets aan te doen.:(:(

Olive

Ja

Ik heb nog een auto immuun ziekte en krijg hiervoor biologics.

@ngelica

Ja

Volgens de officiële diagnose heb ik fibromyalgie. Volgens het bloedonderzoek in een duits lab heb ik de ziekte van Lyme oftewel Borreliose + co-infectie Ehrlichia.

@ngelica

Ja

Mijn officiële diagnose in Nederland.
Na een bloedonderzoek in Duitsland is er uitgekomen ( na ong 9 jaar) dat ik (toch) de ziekte van Lyme (Borrelia) heb.

mhoog

Ja

heb ook al jaren fibromyalgie en ben altijd maar moe en veel pijn in de rug….

henk.gorel

Nee

G

henk.gorel

Nee

Ik kan vertellen dat Gua-sha Therapie Zandvoort Mij van mijn blaas problemen heeft verlost waar ik jaren last van had ! geen dokter kon mij hiermee helpen dus Guasha werkt dus zeer zeker voor meer klachten dan bv reuma , of fibromyalgie