Persoonlijke verhalen

Vriendin 28: Erika en Antoine zorgen voor zeven pleegkinderen.

Antoine (41) en Erika (46) zijn fulltime papa en mama van zeven pleegkinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. In hun huis, dat ze Villa Vlinders noemen, geven ze kinderen met een beperking de kans om in een gezin op te groeien. “Deze kinderen verdienen iemand die voor ze vecht.”

Erika: “Het is altijd mijn droom geweest om een huis vol kinderen te hebben. En of dat nu mijn eigen kinderen waren, adoptie- of pleegkinderen, dat maakte me niks uit. Op mijn 23ste kreeg ik samen met mijn ex-man mijn eerste zoon. Twee jaar later werd mijn tweede zoon geboren, maar het leven was hem niet gegund. Hij was zwaar lichamelijk en geestelijk gehandicapt en is overleden bij zijn geboorte. Dat deed me zo veel verdriet, dat ik besloot: ik wil niet proberen nog een kindje te krijgen. Dit wil ik niet nog eens meemaken. Maar mijn droom opgeven, dat nooit! Nu, heel wat jaren later, is hij uitgekomen. Ik heb een huis vol kinderen voor wie ik iets kan betekenen."

Lees heel Erika's verhaal in Vriendin 28.

Pleegkinderen in huis nemen, zou jij dat kunnen/willen? Praat mee op het forum

Reageer op dit artikel

meroda

ik vind deze 2 twee mensen Toppie!!! Geweldig wat een mooie weg deze mensen bewandelen met hun visie op kinderen helpen…………heel veel respect heb ik er voor

Beantwoorden

Instagram