Persoonlijke verhalen

Vriendin 27: “Ik werd ontslagen omdat ik zwanger was”

Kirsten (31) hoopt er drie jaar geleden op dat haar contract wordt verlengd. Ze krijgt steeds te horen hoe tevreden iedereen is, dus waarom niet? Maar als ze vertelt dat ze zwanger is, verandert alles. Kirsten raakt haar baan kwijt…

“Mijn baan was echt een lot uit de loterij. Op de dag dat mijn vorige werkgever failliet ging, ging ik met mijn cv langs bij andere bedrijven. Heel toevallig was er bij één van die bedrijven, een groothandel in kantoorartikelen, een sollicitatieprocedure gaande. Ik mocht meteen op gesprek komen. Tijdens dat gesprek werd terloops gevraagd of ik een kinderwens had. Ik weet dat dat niet mag, maar ik had dat vaker meegemaakt en tilde er niet zo zwaar aan. Ik hield me wijselijk op de vlakte. Ik zei dat mijn man en ik het nog niet wisten, maar dat dat zeker geen nee betekende. Een dag later werd ik aangenomen. Ik kreeg een tijdelijk contract voor 32 uur…”

Lees heel Kirstens verhaal in Vriendin 27.

Heb jij je wel eens achtergesteld gevoeld omdat je zwanger was of kinderen hebt? Praat mee op het forum

Reageer op dit artikel

nz

Ik las je verhaal en ik herkende helaas een groot deel ervan. Het mag niet gebeuren maar het gebeurt te veel, ze pakken dan wel een andere reden. Zo iets als; je bent nu de 5e die tegelijk met de anderen zwanger is… Of de kind aantallen gaan naar beneden in het kinderdagverblijf, we hebben dan teveel mensen. En vervolgens kun je zelf jou vervangende persoon inwerken. Beetje vreemd.

Beantwoorden

Instagram