Persoonlijke verhalen

Vriendin 26: Na een dwarslaesie is Lindsay ‘de juf die sloft’

Lindsay (24) was pas acht jaar oud toen zij van de ene op de andere dag volledig verlamd raakte door een virus. Ze knokte keihard voor haar herstel. “Ik vraag me soms af hoe het is om te joggen of op hoge hakken te lopen. Ik heb géén idee…”

Lindsay: “Hoe ik was voor de dag waarop alles veranderde? Een rustig meisje, vrij braaf. Ik was vaak buiten, klom in bomen en ik fietste en zwom veel. Ik was een echt meisje-meisje, speelde veel met mijn barbies. Ik groeide op in een hecht gezin met een vier jaar jonger zusje, en ik had – en heb nog steeds – een erg goede band met mijn ouders. Ik was een doodnormaal, achtjarig kind dat iedere avond aan de buis gekluisterd zat voor Goede tijden, slechte tijden.
De avond voor het drama was een avond als alle anderen. Ik had buiten een stukje gefietst, daarna ging ik douchen en nog wat tv kijken. Op de bank voelde ik tintelingen in mijn voeten en handen, dat gevoel dat je krijgt als je voet slaapt. Het prikte een beetje, maar ik kan me niet herinneren dat ik er erg van schrok. Toen ik naar bed moest, liep ik een beetje gek. Wiebelig. Dat viel mijn ouders wel op, maar ze dachten dat ik moe was. Een avondje goed slapen zou vast helpen.”

Lees het hele verhaal van Lindsay in Vriendin 26 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens gehad dat je jezelf niet meer kon bewegen?

Nee nog nooit

Gelukkig niet maar zo’n ervaring lijkt me ook echt doodeng

Nee nog nooit

nee gelukkig nog nooit gehad maar dat verhaal van Lindsay herken ik ze stonden bij ons op de camping dus van dichtbij meegemaakt heb vaak traantje gelaten dat ik dacht ach hoe kan het zo,n lekkere meid en idd altijd buiten met vriendinnen vond het altijd zo zielig ook voor haar ouders maar het is een vechtertje en je zag haar toch vooruit gaan lekker naar het strand met speciale rolstoel met dikke banden en toch proberen om te lopen ze heb dacht ik ook de opleiding afgerond ik hoor af en toe nog eens wat en zie foto,s op facebook,ik wens haar alle goeds toe en ga zo door Lindsay (oude buurvrouw eef van de camping)

Instagram