Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Marja verloor twee keer een baby tijdens de zwangerschap

Als Marja (40) zwanger blijkt te zijn van een tweeling, kunnen zij en haar man Menno (36) hun geluk niet op. Maar al snel blijkt er iets niet goed te zijn met een van de twee baby’s. En dat brengt pijnlijke herinneringen terug aan een vorige zwangerschap…

"De kraamvisite condoleerde én feliciteerde ons“

Marja: “Menno en ik waren door het dolle heen toen we hoorden dat ik zwanger was. Van een tweeling nog wel! Later hoorde ik dat je na je 35ste een grotere kans hebt op een meerling en ik was 39, dus dat kon wel kloppen. Ineens moesten we alles maal twee aanschaffen: twee kinderwagens, twee bedjes, dubbel zoveel kleertjes. Geweldig vonden we het! We keken erg uit naar de twintigwekenecho en wilden heel graag weten of het twee jongetjes zouden zijn of twee meisjes. Of misschien wel een jongen én een meisje… Toen we hoorden dat het inderdaad het laatste was, konden we ons geluk niet op. Menno was ook helemaal in de wolken.

De arts had wel één kanttekening: het meisje was wat aan de kleine kant. Hij wilde ons een week later daarom nog een keer zien om nog eens goed te kijken naar de ontwikkeling van de baby’s. Er zou een prenatale screening komen, een bloedtest en nog een echo. De manier waarop de gynaecoloog sprak… Ik wist meteen dat het niet goed zat. Bám, in één klap was ik veertien jaar terug in mijn herinneringen. Ik was toen 37 weken zwanger van een dochter toen er tegen me werd gezegd: ‘Sorry mevrouw, ik hoor geen hartje meer.’ Mijn toenmalige man verstarde en kon er niet voor me zijn. Ik was helemaal alleen met al mijn verdriet…”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je Marja iets zeggen? Praat mee.

Reageer op dit artikel

yootje73

Pfff….heb vandaag het verhaal gelezen. Wat een ellende. Kan me niet vootstellen hoe Marja zich gevoeld moet hebben en nog steeds voeld.:( Wat ik wel uit het verhaal opmaak is dat Marja een erg sterke vrouw is! Ik heb diep respect voor haar over het feit hoe ze met haar verdriet omgaat. Ik wens Marja en haar gezin ALLE geluk van de wereld!

Beantwoorden
liesbeth32

Hoi Marja,

Ik weet wat je door maakt mij is het in 2010 ook helaas overkomen. En ja ook na een zwangerschap van 37 weken. Ik hoop dat je veel steun hebt aan je vrienden en familie en natuurlijk je partner. Onze vlindertjes zullen onze steunen waar we ook gaan.

liefs liesbeth

Beantwoorden

Instagram