Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Kinesiologie hielp Renata zwanger te worden

Renata (38) combineerde een reguliere vruchtbaarheidsbehandeling met de alternatieve geneeswijze kinesiologie om haar kans op een zwangerschap te vergroten. Haar opzet slaagde: inmiddels is ze moeder van een prachtige dochter.

Kinesiologie betekent letterlijk 'De leer van de beweging'. Het is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld. Bron: Merima.nl

“Door de behandelingen sta ik veel positiever in het leven."

“Dat ik niet op de natuurlijke wijze zwanger kon worden, wist ik lang voordat mijn partner Martijn en ik een kinderwens hadden. Rond mijn achttiende bleef mijn menstruatie uit, een medische oorzaak werd niet gevonden. Mijn cyclus stopte volledig en daarmee ook de maandelijkse eisprong. Ik bleef de anticonceptiepil slikken om toch een maandelijkse kunstmatige bloeding te krijgen, wat belangrijk was voor het behoud van het baarmoederslijmvlies en een eventuele latere kinderwens. Toen Martijn en ik twee jaar geleden een kindje wilden, kwam ik meteen in de medische molen terecht.

De eerste keer dat ik bij de kinesioloog kwam met mijn zwangerschapswens, kreeg ik te horen: ‘Ik kan jou helpen, maar jij moet zelf ook anders gaan denken.’ Volgens de kinesioloog was ik te gefocust op het feit dat ik niet zwanger kon worden. De eerste les die hij mij gaf was: ‘Je moet tegen jezelf zeggen: 2010 wordt mijn jaar, ik word zwanger.’”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je iets tegen Renata zeggen? Praat mee.

Reageer op dit artikel

azuleen

Het was geweldig om met Renate te werken aan haar zwanger worden. Er moest van alles gebeuren om dit mogelijk te maken. Van correcties op de energie van baarmoeder en eierstokken tot het geven van extra supplementen. Van homeopathie tot laseracupunctuur. Van het opruimen van blokkerende overtuigingen tot het in balans brengen van het cranio-sacrale systeem. Het corrigeren van het hormonale systeem en de neurotransmissie was eveneens noodzakelijk.
Maar alleen het mooie resultaat telt.
Ik ben trots op de mogelijkheden die de specialistische kinesiologie biedt.
Victor Backus, kinesiologisch specialist.
http://www.azuleen.nl

Beantwoorden

Instagram