Vriendin 24: Zanger Thomas Berge geniet elke dag intens van zijn zoon

Vriendin 24: Zanger Thomas Berge geniet elke dag intens van zijn zoon

Hij is een jonge vader, precies zoals hij wilde. Drie jaar geleden werd zanger Thomas Berge (26) vader van zoon Jack. En dat heeft hem veranderd:“Ik denk nu eerst na voordat ik iets doe in plaats van andersom.”

Hij is een jonge vader, precies zoals hij wilde. Drie jaar geleden werd zanger Thomas Berge (26) vader van zoon Jack. En dat heeft hem veranderd:“Ik denk nu eerst na voordat ik iets doe in plaats van andersom.”

'Dinsdag is papadag, die houd ik vrij'

 

Hij woont in een prachtig vrijstaand huis in Alphen aan den Rijn, samen met vriendin Myrthe Mylius (31) en zoon Jack (3). Laatstgenoemde komt enthousiast aanrennen: “Kijk eens, ik heb iets leuks!” Hij laat zijn speelgoedmonstertruck zien. Zodra hij onder protest door mama Myrthe wordt meegenomen voor zijn middagslaapje, gaat papa Thomas Berge helemaal los over zijn grote trots.

 

Dit weekend is het Vaderdag. Leeft dat een beetje bij jullie?
“Vorig jaar snapte Jack nog niet zo goed wat de dag inhield. Dit jaar begrijpt hij het een stuk beter, zo bleek al bij Moederdag. We hadden een cadeautje voor Myrthe gekocht en samen ontbijt gemaakt. Hij is op het kinderdagverblijf nu iets voor mij aan het maken, een knutselwerkje of tekening. Ik kan bijna niet wachten!”

Wilde je altijd al vader worden?
“Ja,heel graag.Toen ik een jaar of tien was, kreeg ik nog een neefje. Ik vond hem meteen fantastisch. Een vriendin van mijn moeder kreeg ook nog een baby en als mijn moeder dan ging oppassen, wilde ik altijd helpen. Dus ja, baby’s vond ik toen al leuk. Ik kreeg zelf een kinderwens toen ik Myrthe had leren kennen. Met jou ga ik oud worden en wil ik kids, dacht ik meteen. Ik had alles wel gezien en meegemaakt en was toe aan de volgende stap.”

Maar je was nog heel jong!
“Klopt, ik was 22. Maar Myrthe is vijf jaar ouder hè, en als vrouw van 27 dacht zij al serieus aan kinderen. Drie maanden nadat we elkaar vonden, waren we zwanger. We had- den het er al over gehad en wisten: als het nu gebeurt, is het goed. Ik wist wat een verantwoordelijkheid het is, maar was er klaar voor.”

Hoe betrokken was je bij de zwangerschap?
“Ik ben echt all the way gegaan. Ging overal mee naartoe: dokters- bezoeken, echo’s… Ik heb wel dertig verschillende Prénatals gezien door heel Nederland, want overal waar we kwamen, gingen we even naar binnen. Zelfs wat betreft gewichtstoename deed ik met Myrthe mee, haha. Ik had echt een behoorlijk pens! Hoe dan? Nou, door heel veel te eten. We hadden toen namelijk een periode waarin we veel samen thuis waren. Zaten we ’s middags te kaarten en ’s avonds tv te kijken, en tussendoor maar eten… Myrthe was verslaafd aan suikerspinnen, ik dus ook. Ook hele potten ijs gingen er per avond doorheen. Dat was gewoon puur gelukkig zijn en cocoonen.”

Lees het hele interview met Thomas Berge in Vriendin 24. Morgen op de deurmat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen