Persoonlijke verhalen

Vriendin 23: Evelien meldde haar gepeste zoon aan bij Project P

‘Wij hebben geen spijt dat we hebben meegedaan’

Dagenlang is het voorpaginanieuws: Project P. Evelien (42) meldt haar zoon Patrick (13) aan voor dit tv-programma, maar zijn school stapt met succes naar de rechter om uitzending van de verborgencamerabeelden tegen te houden. Spijt heeft Evelien niet: “Patrick werd geslagen en met de dood bedreigd, dat kón gewoon niet.”

Evelien doet de deur open voor Vriendin, terwijl net huisvriend Maarten weggaat. Hij heeft Patrick bijles wiskunde gegeven. Iemand anders uit de buurt geeft Patrick Engels zodat hij niet zo achter raakt, want hij zit al zes weken thuis. Hij heeft weinig zin in de bijlessen, maar zijn moeder Evelien zegt dat deze gewoon doorgaan. Dan krijgt Patrick een bericht op zijn mobiel. “Mam, mijn school is vannacht beklad. Ik kreeg deze foto op Facebook.” Hij laat een paar leuzen zien: ‘Fuck Einstein’ en ‘NSB’ers’. Evelien bekijkt de foto met afgrijzen. “Dit gaat wel erg ver. Er lopen nog meer kinderen rond op die school, die moeten zich daar ook veilig voelen.’’

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 23 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van de actie van deze school?

Ik vind het...

Pesten is iets verschrikkelijks en ik vind dat pesters geconfronteerd mogen worden met hun daden en als dat dmv een programma moet dat is dat zo. Dat de school dan de medeleerlingen in bescherming neemt omdat het voor hun ook een onveilige situatie zou zijn…….Wat is nou erger en belangrijker! Pesters komen al te vaak weg met hun gedrag en leven vrolijk hun leventje verder terwijl gepesten levenslang hebben.

Instagram