Persoonlijke verhalen

Vriendin 23: Evelien is directeur van Stop Kindermisbruik

Evelien Hölsken (42) is oprichter van Stop Kindermisbruik, samen met Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder-Cabau. De stichting bevrijdt meisjes uit bordelen waar ze gedwongen in de prostitutie werken. “Ons werk dweilen met de kraan open? Juist niet! We hebben al tweeduizend meisjes bevrijd.”

‘Deze meisjes geven mij kracht’

Evelien: “Bijna dertig was ik, toen ik merkte dat ik weinig voldoening uit mijn werk haalde. Ik werkte als vestigingsmanager van een uitzendorganisatie, maar ik wilde eigenlijk iets betekenen voor de maatschappij. Sterker nog: ik wilde de wereld veranderen. Dat gevoel
was zo sterk, dat ik ontslag nam. Maar de wereld zat blijkbaar niet op mij te wachten, want het lukte niet meteen om weer een nieuwe baan te vinden. Na een tijdje kon ik gelukkig bij kinder rechtenorganisatie Plan Nederland aan de slag. Ik was heel blij met deze kans, want Plan doet goed werk. Ik heb een half jaar lang in Azië mogen werken om veldwerkervaring op te doen. Uiteindelijk merkte ik dat ik meer tot mijn recht zou komen bij een kleinere organisatie met korte lijnen. Ik wilde liever iets concreets doen.”

Lees het hele verhaal van Evelien in Vriendin 23 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Hoe steun jij goede doelen?

Ik steun goede doelen door...

Ik steun hulphond nederland Geef 2 euro per maand. Beter iets dan helemaal niets toch!

Ik steun goede doelen door...

ik steun veel goede doelen maar ik kan niet alles doen dus kies ik meestal zelf waar ik aan geef

Ik steun goede doelen door...

ik steun veel goede doelen maar meestal kies ik er een zelf uit je kan ook niet aan alles geven

Instagram