Persoonlijke verhalen

Vriendin 23: Angelique werd ziek van haar borstimplantaten

Acht jaar geleden liet Angelique (32) haar borsten vergroten. Ze deed vooraf uitgebreid onderzoek en koos de veiligste vorm van siliconenimplantaten. Dacht ze. Toen ze steeds zieker werd, zag ze geen andere uitweg dan de implantaten te laten verwijderen. “Mijn gezondheid is belangrijker dan grote borsten.”

‘Siliconen kunnen dodelijk zijn’

Angelique: “Vlak voor de operatie was ik heel zenuwachtig. Ik vroeg me af of ik wel de juiste beslissing had genomen om mijn implantaten te laten verwijderen. Straks klopten mijn vermoedens helemaal niet. Dan was ik én ziek en had ik ook nog lelijke borsten. Toen ik bijkwam uit de narcose, durfde ik niet eens te kijken, zo bang was ik voor het resultaat. Maar het viel me honderd procent mee. Het was zelfs mooier dan vóór de operatie!” En dat terwijl de borstvergroting voor Angelique een droom was geweest die uitkwam, acht jaar geleden. “Ik wilde het al jaren. Doordat ik veel in gewicht geschommeld heb, waren mijn borsten in de
loop der tijd veranderd. Van de volle D-cup die ik oorspronkelijk had, was niet meer dan een slappe B overgebleven. Ongelijke theezakjes waren het, en dat wilde ik niet!”

Lees het hele verhaal van Angelique in Vriendin 23 en praat mee op het forum.

 

Reageer op dit artikel

Heb jij je borsten laten vergroten?

Nee

wees blij met wat je hebt, als je twee borsten moet verwijderen vanwege een ziekte waardeer je het pas.En dat grote borsten alleen maar buitenkant is.

Ja

Ja, dat heb ik laten doen in 2001. Ik ben jarenlang enorm gepest door mijn stiefvader, broertje en opa met mijn cup AA (De hele familie had minstens cup D).

Daardoor werd ik heel onzeker, liep alleen nog maar in slobbertruien, heb zelfs in wijde, warme kleding op het strand gezeten terwijl het rond de 30 graden was en iedereen in zwemkleding liep.
Ik kwam op een gegeven moment zelfs niet meer buiten.

Toen heb ik dus de keuze gemaakt om mijn borsten laten vergroten en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van!

Ik vond het verhaal van Angelique ook wel te negatief gekleurd. Dat alle siliconen problemen geven is helemaal geen vaststaand feit. Ik heb helemaal geen klachten en ken genoeg vrouwen in mijn omgeving die ook geen last hebben.

In 2001 vertelde de arts (ik heb gekozen voor een vergroting in het ziekenhuis) mij overigens al dat de siliconen max tussen de 10 en 15 jaar meegaan, dus niet voor eeuwig. Das iets om rekening mee te houden. Het lijkt me dat klinieken die informatie ook delen.

Nee

Ik ben tevreden met mijn borsten. Ze zijn mooi zoals ze zijn

Instagram