Persoonlijke verhalen

Vriendin 20: Pauliens tweede zoon werd geboren nog voor haar eerste 1 jaar was

Paulien (28) was pas nét moeder en voelde zich steeds zo moe. Door de gebroken nachten, dacht ze.Totdat iemand grapte dat ze misschien wel gewoon opnieuw zwanger was. “Brent werd negen dagen vóór Merijns eerste verjaardag geboren.”

'In één jaar kreeg ik twee baby's'

 

Paulien: “Weinig leeftijdsverschil tussen mijn kinderen leek me altijd al leuk, dan hebben ze echt wat aan elkaar. Maar dan dacht ik meer aan een jaar of twee… Rob en ik zijn sinds 2013 een stel, maar we kenden elkaar al langer van ons werk. In het begin was Rob nog getrouwd en gingen we als collega’s met elkaar om, meer niet.

Een paar maanden nadat hij gescheiden was, kregen we gevoelens voor elkaar. Daarna ging het hard: we waren ontzettend verliefd en ik moest mijn huis op Texel uit, dus toen zijn we vrijwel meteen gaan samenwonen. Mijn zus zei op de dag dat ik met Rob trouwde nog: ‘Waarom zou je de stoptrein nemen als je ook in de sneltrein kunt stappen?’ Die trouwdag was anderhalf jaar nadat we een relatie kregen en een paar weken voor de geboorte van onze zoon Merijn. Zo liep het gewoon en het voelde goed. Rob had al twee kinderen: Dyano, nu tien jaar, en Devira, nu achttien, dus samen met een nieuwe liefde kreeg ik opeens ook twee cadeaukinderen.

Ik wilde altijd al kinderen, dus toen Rob en ik verliefd werden, heb ik wel meteen gevraagd of hij nóg een kind wel zag zitten. ‘Als jij geen kinderen meer wilt, moeten we hier niet aan beginnen, daarvoor wil ik te graag een gezin van mezelf’, zei ik. Gelukkig zaten we op één lijn: Rob vond het hartstikke leuk om het vaderschap nog een keer van voren af aan mee te maken. We waren een jaar samen toen we ervoor gingen en hadden mazzel: het was heel snel raak. Na een voorbeeldige zwangerschap werd Merijn geboren.”

Totaal uitgeput
“Toen Merijn veertien, vijftien weken oud was, was ik zo ontzettend moe. Ik voelde me echt totaal uitgeput. Ik dacht dat het kwam door de gebroken nachten en de borstvoeding, want dat vraagt hartstikke veel energie. Maar toen ik na mijn verlof weer aan het werk ging, grapte een collega: ‘Zo moe was je in het begin van je zwangerschap van Merijn toch ook? Misschien ben je wel weer in verwachting…’ Ze meende dat niet eens serieus, maar toch dacht ik: o jee, stel je voor dat… Ik vertelde het aan Rob. Hij zei dat ik me niet druk moest maken, dat het helemaal niet kon. Mijn cyclus was nog niet eens weer op gang gekomen. Maar toen de vermoeidheid na een week alleen maar erger leek te worden, deed ik toch maar een test. En die was dus positief. Toen ik bij de gynaecoloog kwam, bleek ik alweer tien weken zwanger. Wat een schok!"

Lees het hele verhaal van Paulien in Vriendin 20.

Nam jouw gezins- leven net als dat van Paulien een verrassende wending? Praat mee op het forum of stuur je verhaal naar post@vriendin. audax.nl.

Reageer op dit artikel

jackers

Mijn zus deed het nog een stapje sneller; haar zoon werd geboren op 22 januari en haar dochter op 21 december van datzelfde jaar. Niet gepland, maar toch heel gelukkig.

Beantwoorden
ElkeN

Hier ook zo; er zit 10 maanden tussen onze 2 jongste kindjes. Heel druk, maar oh zo leuk! :inlove:

Beantwoorden

Instagram