Persoonlijke verhalen

Vriendin 20: Marjolanda heeft haar eetbuien eindelijk onder controle

Eten, eten en nog eens eten. Marjolanda (44) kon aan niets anders denken. Tot ze in therapie leerde dat ze zich moest verzoenen met haar verleden en dat ze moest proberen zichzelf te accepteren. “In mij zit een mooi en lief mens, ontdekte ik.”

‘Geleidelijk verdween de behoefte om te snoepen’

Marjolanda: “Een paar maanden nadat ik was begonnen met ‘mindful afvallen’ ging ik onze
jongste zoon ophalen van school. Finn was niet op het schoolplein en ik raakte in paniek toen ik hem nergens kon vinden. Na dertig lange minuten vond iemand hem op een nabijgelegen bouwplaats. Toen ik met hem thuiskwam, dacht ik: nu wil ik chocola. Meteen herpakte ik mezelf: nee, dat ga ik niet doen. In plaats van vullen moest ik gaan voelen, zoals ik had geleerd in therapie. Ik ging op de bank zitten en liet mijn emoties toe. Ik was bang geweest dat Finn iets was overkomen en dook een paar minuten in die angst. Dat ging goed en voor het eerst sinds jaren had ik geen eten nodig om mijzelf te troosten.”

Lees het hele verhaal van Marjolanda in Vriendin 20 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Troost jij jezelf met eten?

Ja

jammer genoeg wel

Ja

helaas wel maar minder erg dan voorheen

Ja

Het is minder geworden nadat ik jaren geleden het boek:
Eten kun je laten
van
Geneen Roth heb gelezen.

Misschien een tip voor anderen.

Ja

Ik heb er ook voor in therapie gezeten. Soms is het nog moeilijk. Ik kan het nu beter stoppen als voorheen. Het blijft moeilijk !!

Ja

Ik heb dat heel erg gedaan met alle gevolgen van dien. Op het laatst woog ik 160 kg en was ik diep ongelukkig. Na een jaar therapie en een maagverkleining ben ik nu 70 kg kwijt en een stuk gelukkiger. Ik heb de neiging nog steeds wel een beetje maar kan niet veel meer op en het blijft tussen houdbare grenzen.

Instagram