Persoonlijke verhalen

Vriendin 20: Anna schaamt zich voor haar ouders

“Mijn ouders zien eruit als zwervers”

De vader en moeder van Anna (32) zijn werkloos, hullen zich in lompen, komen bijna de deur niet uit en wonen in een totaal vervuild huis. Anna schaamt zich voor haar ouders, maar dat lijkt hen niet te deren. “Ze zijn net zwervers en hun huis is te vies om in te leven, maar zij vinden dat er niets mis is met hun levensstijl.”

Anna: “Een vriendin van mij ging laatst met haar moeder highteaën. Dat ik zoiets met mijn moeder zou doen, is echt ondenkbaar. Ik zie me al zitten met mijn moeder, in haar versleten kleding, met een kapsel dat het laatste jaar geen kappersschaar heeft gezien. Alleen al bij het idee zak ik bijna door de grond van schaamte. Mijn ouders vinden dat er niets mis is met hun ‘levensstijl’, zoals zij dat noemen, maar ik durf mij niet met hen te vertonen. Ze zijn soms net zwervers en hun huis is werkelijk te vies om in te leven. Ik heb vaak genoeg geprobeerd er met hen over te praten, maar ze leven in hun eigen wereld. Het interesseert ze gewoon niet hoe ze eruit zien. Ik woon inmiddels in een ander dorp en we hebben nog maar weinig contact. Maar ik ben blij dat ik ergens woon waar niemand weet wie mijn ouders zijn.”

Lees het hele verhaal van Anna in Vriendin 20 en praat mee op het forum.

 

Foto: Istockphoto

Reageer op dit artikel

Wat zou jij doen als je ouders zo zouden leven?

Anders, namelijk...

Ik snap dat je je schaamt. Maar jij kunt er niet zoveel aan doen. Ik kan alleen maar adviseren om jezelf je er niet zoveel van aan proberen te trekken en te accepteren dat het nu eenmaal zo is.

Anders, namelijk...

ik herken t helemaal mijn moeder is ook net een zwerver terwijl ze vroeger toen ze nog getrouwd was met mijn vader er netjes en verzorgd uitzag…ik heb zelfs bij n psycholoog gelopen en zij heeft mij geholpen om er beter mee om te gaan t is nog soms moeilijk en ik kom er niet veel maar het is en blijft toch je moeder en veranderen doe je ze niet meer!! succes ermee… t blijft wel altijd een struikleblok hoor je zou graag anders zien

Anders, namelijk...

Ik zou proberen een beetje orde te scheppen in hun chaos eventueel m.b.v. sociaal werker of hulpverleners.

Instagram