Persoonlijke verhalen

Vriendin 19: Sarena Solari, winnares Heel Holland bakt, volgt haar passie

Het leven van Sarena Solari (31) is na het winnen van Heel Holland bakt behoorlijk veranderd. Ze besloot haar baan op te zeggen om zich helemaal te richten op haar passie. Spannend? Ja, want: “Het blijft een gok. Maar wel eentje die goed voelt.”

'Ik grijp elke gelegenheid aan om te bakken' 

 

Je won Heel Holland bakt en bent nu regelmatig op televisie te zien. Geniet je ervan? 
“Jazeker! Ik vind de aandacht die ik krijg hartstikke leuk. Al verbaas ik me elke keer weer als mensen me op straat herkennen en aanspreken over Heel Holland bakt. Ze behandelen me als een bekende Nederlander, maar zo voel ik me totaal niet. En dan te bedenken dat het allemaal begon als een grap. Ik heb me op het allerlaatste moment pas opgegeven en had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen, laat staan zou winnen.”

Je werd geroemd om de Italiaanse smaak in je baksels. 
“Klopt. Het gekke is dat ik helemaal niet had bedacht om die Italiaanse achtergrond van mij in te zetten, ik wilde vooral dicht bij mezelf blijven. Maken wat ik ken, wat ik lekker vind en waar ik me vertrouwd bij voel. Toen ik eenmaal in de gaten kreeg dat mijn baksels qua smaak anders waren dan die van de medekandidaten en dat ze juist daardoor opvielen, ben ik ermee doorgegaan.”

Van wie heb je het bakken geleerd?
“Van mijn Italiaanse oma, nonna. En later ook van mijn tante Marina. Ik ben geboren in Italië. Mijn moeder is Nederlands, mijn vader Italiaans. Toen ik zes jaar was, verhuisden we naar Nederland. Vanaf het moment dat we hier woonden, ging ik elke vakantie terug naar Italië. Ik logeerde bij nonna en ging elke dag op bezoek bij mijn oom en tante. Mijn familie woont in het middeleeuwse stadje Castell’Arquato. Als kind vond ik het heerlijk om mijn moeder, oma en tante te helpen in de keuken. Ik was leergierig en altijd in voor nieuwe ontdekkingen. Dus vroeg ik de hele dag: ‘Waarom doe je dit? Waarom dat?’ Oma legde me geduldig alles uit.

Wat is de mooiste taart die je ooit zag?
“Mijn bruiloftstaart. We trouwden twee jaar geleden in Castell’Arquato en mijn tante zou de taart maken. Om bij de trouwlocatie te komen, moet je een heel steile helling op. Die taart kon nooit blijven staan, vreesde ik… Op de grote dag zelf kwam mijn tante een tikkeltje overstuur naar me toe: ‘Sorry Sarena, ik vind het heel erg, maar je taart is omgevallen in de auto.’ Nee hè, dacht ik. ‘Maar,’ zei ze, ‘ik heb de hele dag in de keuken gestaan en nog een andere taart voor je gemaakt. Ze kwam aanzetten met een oer-Hollandse koeientaart die bij het aansnijden van piepschuim bleek te zijn. Ik lag in een deuk. Het bleek een grap. Daar kwam de echte taart: een kunstwerkje met suikerbloemen die precies leken op de bloemen uit mijn bruidsboeket. Ik was sprakeloos. Dit was het mooiste bruidscadeau, een blijk van echte liefde. Deze taart mocht dan ook niet ontbreken in mijn bakboek.”

 Lees het hele interview met Sarena in Vriendin 19. Nu in de winkels!

 

Reageer op dit artikel

MirellaB

:$ leuke meid blijft het toch!

Beantwoorden
Anoniem

Waar staat het recept? Ik kan hem niet vinden op de site. Crostata met zomerfruit

Beantwoorden

Instagram