Persoonlijke verhalen

Vriendin 17: Heb jij lastige collega’s?

Iedereen heeft ze: collega’s die je het liefst mijdt. Hoe herken je deze lastpakken? En vooral: hoe ga je met ze om? Vriendin zet zeven types op een rij.

Moeilijke mensen kom je overal tegen. Vaak kun je ze het beste negeren, maar dat valt nog niet mee als zo’n ‘lastig mens’ je collega is. Zeker als je dagelijks met hem of haar te maken hebt om moet samenwerken aan een project. Hoe ga je om met zo’n collega? Volgens trainer Richard van Houten, die gespecialiseerd is in persoonlijke effectiviteit en onder andere de training ‘Samen- werken met moeilijke mensen’ geeft, hangt het er maar net vanaf om wat voor type collega het gaat. Let op: het kunnen mannen én vrouwen zijn, voor het gemak zijn alle types nu even een vrouw.

1. De kleine dictator
Je kent haar wel: de autoritaire collega. Soms kleineert ze anderen, het liefst waar iedereen bij is. Trainer Richard van Houten: “Je kunt het best direct zijn tegen zo’n kleine dictator, daarmee dwing je respect af. Gebruik daarbij het respect-slaan- respectmodel: je zegt iets positiefs, dan uit je kritiek en je sluit af met iets positiefs.

Voorbeeldje: stel dat deze collega jou onterecht verwijt dat je de vergadertafel niet hebt schoongemaakt. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen: ‘Ik werk al heel lang met veel plezier met jou samen. Alleen vind ik het onterecht wat je nu zegt, want ik heb de tafel schoongemaakt, maar daarna is hij weer gebruikt. Maar nogmaals: ik hoop dat we nog lang met elkaar blijven werken, want daar krijg ik energie van.’ Op die manier laat je haar in haar waarde, terwijl je toch laat zien dat je niet over je heen laat lopen.Voer dit soort gesprekken trouwens wel altijd onder vier ogen – nooit in een groep.

In Vriendin 17 hebben wij nóg zes lastige collega’s voor je op een rijtje gezet.

Herken jij (of ben jij!) die ene lastige collega? Vertel jouw verhaal (anoniem) door het te mailen naar post@vriendin.audax.nl of praat mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram