Persoonlijke verhalen

Vriendin 14: Mindfulness helpt Mandy tegen haar depressie

‘Als ik merk dat ik somber word, ga ik gewoon mediteren’

Jarenlang zat Mandy (26) in therapie, om te voorkomen dat ze zou terugvallen in een depressie. Toch bleven stress, onrust en angst haar leven beheersen. “Jarenlang was ik aan het vechten tegen hoe ik me voelde. Mindfulness en meditatie leerden mij dat ik goed genoeg ben.”

Mandy: “Nooit gedacht dat ik rustig zou kunnen stilzitten. Vroeger moest ik van mezelf altijd iets doen, anders voelde ik me nutteloos. Maar inmiddels weet ik dat rust juist voor mij heel belangrijk is. Ik heb mijn leven lang depressieve klachten gehad en een continue onrust in mijn hoofd. Nu pak ik mijn rust door te mediteren, thuis en sinds kort ook in een groep. Meditatie heeft mij geholpen mezelf te accepteren en helpt me te voorkomen dat ik opnieuw depressief raak.”

Lees het hele verhaal van Mandy in Vriendin 14 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij zelf ook een depressie overwonnen?

Ja

Na een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven, werd ik een tijdlang depressief. Doordat ik mijn werk kwijtraakte en chronisch ziek werd. Het heeft mij geholpen om nu juist actieve dingen te gaan doen voor de samenleving. Een studie te beginnen en stap voor stap positieve doelen te stellen, die haalbaar zijn.

Ja

Ik ben ruim een jaar depressief geweest. Crisisopnames gehad, medicatie en uiteindelijk een dagbehandeling van 9 maanden en het gaat nu beter dan ooit. Tijdens mijn behandeling heb ik ook mindfulness gedaan. Dat was erg helpend ook.

Instagram