Persoonlijke verhalen

Vriendin 13: Niemand weet dat Sonja boven haar stand leeft en schulden heeft

“Anderen denken dat ik het goed voor elkaar heb, dat maakt me happy”

Single moeder Sonja (34) kan rondkomen, maar ruimte voor extra’s is er niet. Toch geeft ze veel geld uit. De schulden die ze maakt, hebben haar al haar huwelijk gekost en nu ook bijna haar huis. “Als kind had ik me voorgenomen dat ik een luxer leven zou gaan leiden dan mijn ouders.”

Sonja: “Het ergste is: ik durf er met bijna niemand over te praten. Alleen mijn ex weet hoe het zit. Mijn vriendinnen zouden het niet begrijpen, ik ben altijd degene met de dure tassen en de nieuwste woonaccessoires. En die altijd aandringt om te gaan shoppen, dure wijn te drinken op een terras en dan ook nog lekker tapas erbij te bestellen. Alles kan bij mij. Ze zouden me voor gek verklaren dat ik me enkel voor de show, de buitenkant, in de schulden heb gestoken. Maar mijn lifestyle geeft me zo veel zelfvertrouwen.”

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 13.

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Herken jij je in het verhaal van Sonja?

Nee

Jammer dat de mening van anderen zo belangrijk voor haar is. Belangrijker dan schulden hebben. ’s Nachts wakker liggen maar de buitenwereld mag niets weten, bizar !

Nee

Je hoeft je hele hebben en houwen niet op tafel te gooien dus waarom zou je het vertellen. Misschien dat jij die vriendinnen ook op kosten jaagt als jij ze dwingt om ook op grote voet te leven. Zie er eens ook eens achter te komen of het echte vriendinnen zijn of dat het misschien alleen maar klaplopers zijn die alleen maar op jouw zak leven.

Instagram