Persoonlijke verhalen

Vriendin 11: Yvette runt een kattenopvang

Ze wil absoluut geen ‘kattenvrouwtje’ genoemd worden. Maar Yvette (53) verzorgt wel tweehonderd (!) katten, die allemaal het nodige hebben meegemaakt. Vriendin neemt een kijkje in het Kattendorp.

‘Alle 200 hebben ze een naam’

Verscholen in een bos in het oosten van het land, tussen Deventer en Zutphen, wonen ruim tweehonderd zwerfkatten. In bomen, in struiken, achter een polletje gras… Hoe langer je kijkt, hoe meer katten je ontdekt. Bezoekers die hun wondere wereld betreden, worden nauwlettend in de gaten gehouden. Want de meeste katten hier hebben zo veel meegemaakt dat ze mensen niet meer vertrouwen. Op deze opvangplek kunnen onherplaatsbare katten terecht: katten die agressief zijn of die niet meer tam kunnen worden. Ze slijten hun dagen in de bosren, een gigantisch stuk afgezet bos. De katten blijven hier tot hun dood. Het is hun thuis.

Lees het hele verhaal van Yvette in Vriendin 11.

Reageer op dit artikel

Zou jij een kat uit het asiel adopteren?

Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een

Helaas is voor ons het hebben van poezen afgelopen. Het afgelopen jaar zijn onze 3 liefjes naar de poezen hemel gegaan. En in verband met de long problemen van mijn man is de beslissing genomen om geen nieuwe te halen. Maar o je, wat mis ik ze

Nee ik wil geen kat

Ik heb liever een hond, dank u.

Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een

Mijn kat heb ik als ongeveer 11 weken oude kitten (vondeling) uit het asiel gehaald. En ze is de liefste kat op aarde! Als je een kitten neemt, weet je sowieso nog niet precies wat voor kat je krijgt (!!) en het voordeel van een kitten uit het asiel is dat het beestje al is nagekeken door een dierenarts en dus gezond is (en zo niet is bekend wat er loos is). Bovendien krijg je bij ons asiel een brief mee voor gratis sterilisatie op de leeftijd van ongeveer 6 maanden én kun je in de eerste twee weken gratis bij de dierenarts terecht, mocht de kat iets mankeren. Mijn volgende kat komt, als het aan mij ligt, weer uit het asiel!

Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een

Ik heb zelf 3 katten,en buiten geef ik nog 4 katten eten.(k)

Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een

Omdat ikzelf 3katten heb,en nog 4 buiten eten geef,als ik genoeg geld had dan deed ik er nog meer verzorgen,helaas.Gr Trees

Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een

Mijn aller eerste kat was een kat van 11 jaar uit het asiel, gunde haar een prettige oude dag, ze is ruim 23 jaar oud geworden!

Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een

Ik heb 2 katten uit het asiel..

Ja, als ik een kat neem adopteer ik er een

Ik heb 2 katten uit het asiel.Je weet meestal juist goed wat voor kat je krijgt,want ze zijn daar al geobserveerd en in het geval van een kitten, gesocialiseerd. Ze zijn ge-ent, gechipt en gesteriliseerd. Wat wil je nog meer.

Nee ik wil geen kat

Ik wil geen kat, maar als ik er een zou nemen dan zou hij zeker uit het asiel komen. Ik heb nu 6 konijnen uit een konijnenopvang, ook allemaal met een verdrietige achtergrond maar het is zooo bijzonder als je merkt dat ze je gaan vertrouwen en om aandacht gaan bedelen… Heerlijk!!!!

pim

Hartstikke mooi beroep om kattenopvanger te zijn. Ik zou met mijn allergie er ver uit de buurt moeten blijven. Jammer dat er zoveel getraumatiseerde katjes zijn. http://www.dikketjedap.com/kattenzorghotel

Instagram