Persoonlijke verhalen

Vriendin 11: Esther kan geen kinderen krijgen

‘Ineens weet je dat je altijd met z’n tweetjes zult blijven’

Esther (38) zag het helemaal voor zich: trouwen met een lieve man, kinderen krijgen en nog lang en gelukkig leven. Maar het liep anders. Sinds een paar maanden weet ze dat ze nooit moeder zal worden. “Het voelt als een rouwproces. Toch heeft het me sterker gemaakt.”

Esther: “Laatst werden we door een kennis op straat aangesproken. Hij vond dat mijn man Ivo en ik het maar goed voor elkaar hadden: een mooie auto voor de deur, geregeld op vakantie en geen kinderen, dus we konden lekker gaan en staan waar we wilden… Hij ging er duidelijk van uit dat we bewust kinderloos waren. Ik keek hem even aan en zei toen dat het anders was dan hoe hij het zag. Ik vertelde hem over onze allergrootste wens. Over hoe graag wij een gezin hadden gehad, maar dat die wens nooit in vervulling zal gaan. Sinds een paar maanden weten Ivo en ik definitief dat we altijd met z’n tweetjes zullen blijven. Dat het kindje dat zo welkom was, naar wie we zó verlangden, er nooit zal komen. Of er moet een groot wonder gebeuren.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 11 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Ben jij ook ongewenst kinderloos?

Ja

🙁
Vooral het pushen en nare opmerkingen van mensen is wat het meeste pijn doet…….

Ja

Bijna 39 en single 🙁
Mijn enige wens in dit leven is mama worden, maar dat zal wel niet meer lukken :'(

Nee

Ja voor de stellen die dit overkomt is het bijzonder en diep teleurstellend. Het erge is dat ze er zo op gefocust raken. Omdat mijn antwoord nee is, mag ik er niet over oordelen, maar jammer is het wel voor al die mensen.

Ja

Nou ja, ik ben pas 27 en mijn partner 52 dus komt ons leven in een stroomversnelling. We willen allebei heel graag kinderen, maar helaas heb ik teveel lichamelijke ongemak waardoor ik de kracht nog niet heb om zwanger te worden. Mocht het beter gaan kunnen wij altijd nog verder zien natuurlijk. Helaas kan ik daar niet nog 10 jaar mee wachten, dan vind ik ons kind te kort doen aangezien mijn partner toch op een behoorlijk leeftijd is

Ja

Na drie jaar van behandelingen in het ziekenhuis is de conclusie dat er in mijn leven geen kinderen zullen zijn. Daar heb ik mij bij neergelegd. Dat viel niet mee, het is toch een heel beladen onderwerp. Zeker toen vriendinnen en zussen wel kinderen kregen. Het is nu eenmaal zo, dit is het leven. Neemt niet weg dat het met veel verdriet gepaard ging, kan mij dus indenken dat het voor andere kinderloze mensen ook moeilijk moet zijn.

Ja

Blijft lastig, zelfs na de keuze om te stoppen met de behandelingen na 10 jaar. Het gemis blijft, zelfs nu nadat we 5 jaar geleden de beslissing hebben genomen, en ik het had “afgesloten”.

Nee

Gewenst kinderloos. Maar ook hierbij zijn er ooit rare blikken hoor. En nu niet meer, maar vroeger nare opmerkingen, dat het egoistisch is om geen kinderen te willen. Nou ja zeg. Ik ben gewoon geen moedermateriaal.

Ja

leuk dat hier nu ook eens een onderwerp aan wordt gewijd. Ik hoef niet zielig gevonden te worden maar wat meer begrip van anderen zou toch ook wel aardig zijn.

Instagram